29 / 04 / 2024

Olimpa AVM bitmeden mağazaların yüzde 60'ı satıldı

Olimpa AVM bitmeden mağazaların yüzde 60'ı satıldı

İstanbul Başakşehir'de bir yıl sonra hizmete açılacak olan Türkiye'nin ilk bölgesel alışveriş merkezi Olimpa'da mağazaların yüzde 60'ı şimdiden satıldı



AVM'nin pazarlama müdürü Ümit Bozkurt, "Olimpa 'Regional Mall' yani bölgesel AVM kavramını tam anlamıyla karşılayan bir merkez olacak. Önümüzdeki birkaç yıl içinde nüfusu 500 bine ulaşması beklenen bir ilçenin tüm alışveriş ihtiyacı buradan kolaylıkla temin edilebilecek." dedi. Merkezi inşa eden Fuzul Grup'un yönetim kurulu başkanı Mahmut Akbal, girişimcilerin Olimpa'dan mağaza satın alabileceklerini söyledi. Akbal, "Olimpa, önümüzdeki birkaç yılda nüfusu 500 binlere ulaşması beklenen Başakşehir'de ortaklarıyla büyüyecek. Başakşehir'in çok stratejik bir alanında inşasına başladığımız merkezin yakın çevresinde ayrılan tek AVM arazisi burası. Ancak Fuzul Yapı olarak, bencillikten uzak, kârı müşterimizle, yatırımcımızla paylaşan bir şirket olduk. Ticari anlamda büyük kazanç elde edilecek olan Olimpa'daki mağazaları kiralamak yerine bir ilki gerçekleştirip mağazaların bir kısmını satışa çıkardık." diye konuştu. Alışveriş merkezinde 22 dairelik rezidansın yanı sıra 86 mağaza, 20 fast food mekanı, kafeteryalar, 7 sinema salonu, hipermarket, çocuk oyun alanları, buz pateni pisti, fitness ve spor salonları bulunacak. 
Zaman

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler

Olimpa'nın mağazaları kapışıldı

Fuzul Grup'un Başakşehir'de yaptığı ilk bölgesel alışveriş merkezi olan Olimpa'da satışa çıkan mağazaların yüzde 60'ı kısa sürede bitti. Merkezde, sinema ve spor salonu etkinlikleri ise bir süre ücretsiz olacak

Fuzul Grup tarafından 40 milyon dolarlık yatırımla Başakşehir'de başlayan Olimpa AVM'de satışa çıkan bölümlerin yarısı kısa zamanda satıldı. Metrekaresi 7 bin 500 ile 12 bin dolar arasında değişen toplam 100 mağazanın 78'ini satma kararı alan Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, dün yaptığı basın toplantısında girişimcilerin Türkiye'de ilk defa uygulanacak proje ile Bölgesel AVM kültürünün Türkiye'deki ilk örneği olan Olimpa'ya büyük ilgi gösterdiğini söyledi. Akbal "Olimpa birkaç yıl içinde nüfusu 500 binlere ulaşması beklenen Başakşehir'de ortaklarıyla büyüyecek. Başakşehir'in her açıdan çok stratejik bir alanında inşasına başladığımız Olimpa'nın yakın çevresinde ayrılan tek AVM arazisi burası. Olimpa'daki mağazaları kiralamak yerine mağazaların bir kısmını satışa çıkardık" dedi. Akbal, krize rağmen mağazaların yüzde 60'ının kısa bir süre içinde satıldığını ifade etti.

100 MAĞAZA OLACAK

Fuzul Grup Pazarlama Müdürü Ümit Bozkurt da artan nüfusuyla dikkat çeken Başakşehir'de en temel alışverişi yapmak isteyenlerin bile bölge dışına çıkmak zorunda kaldıklarını belirtti. Bozkurt "22 dairelik rezidansın yanı sıra, 100 mağaza arasında, 20 fastfood mekânı ve kafeterya, 7 sinema salonu ve spor salonları bulunuyor" dedi.

10/10/2010'da kapıları açıyor

Başakşehir Metro istasyonuna yakın konumda yer alan Olimpa'nın 10 Ekim 2010 tarihinde açılması planlanıyor. Olimpa AVM'deki mağazaların büyüklükleri 17 ile bin 850 metrekare arasında değişecek. Bin 850 metrekare büyüklüğündeki hipermarketin de yer alacağı Olipma bünyesinde, fastfoodlar, kafeteryalar, sinema solanları, çocuk oyun alanları, fitness merkezi, mescit ve diğer sosyal aktiviteler de bulunacak.
Star


Geri Dön