09 / 09 / 2024

Olimpa AVM muhafazakar kesime hitap ediyor

Olimpa AVM muhafazakar kesime hitap ediyor

Projede bölgede yaşayan muhafazakar kesimin tüketim alışkanlıkları ön plana çıkıyor



Başakşehir'de 1300 konutun inşaatını tamamlayan Fuzul İnşaat, Türkiye'nin ilk `Bölgesel Alışveriş Merkezi' (Regional Mall) olma özelliği taşıyan Olimpia AVM&Residence'yi hayata geçiriyor. Projede bölgede yaşayan muhafazakar kesimin tüketim alışkanlıkları ön plana çıkıyor.

Bugüne kadar Başakşehir'de 1300 konutun inşaatını tamamlayan Fuzul İnşaat, Türkiye'nin ilk `Bölgesel AVM'si (Regional Mall) olma özelliği taşıyan `Olimpia Alışveriş Merkezi'ni hayata geçiriyor. Nüfusu 200 bini aşan Başakşehir'in alışveriş ve eğlence ihtiyacını karşılamak amacıyla tasarlanan Olimpa AVM & Residence'ın mağaza karmasında ise bölgede yaşayan muhafazakar kesimin tüketim alışkanlıkları ön plana çıkıyor. Fuzul İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Akbal, ` Yaşanan ekonomik krize rağmen mağazaların yüzde 60'ının kısa bir süre içinde satıldığını ifade ederek, `Başakşehir'in planlaması yıllar önce yapıldığından, çevresinde ayrılan tek AVM arazisi burası. Biz de bir ilki gerçekleştirip, buradaki mağazalarımızın bir kısmını satışa çıkardık' dedi.

Türkiye'de Bir İlk
Olimpa AVM&Residence projesinin bölgesel AVM kültürünün Türkiye'deki ilk örneği olduğunu söyleyen Akbal, `Buranın nüfusu önümüzdeki birkaç yıl içinde 500 binlere ulaşacak. Bu nedenle Başakşehir'in İstanbul için önemi ve cazibesi her geçen gün daha da artıyor. İstanbul'da bulunan alışveriş merkezleri için en büyük problem, aynı lokasyon içinde birbirine çok yakın ve sayıca fazla olmaları. Bu tam anlamıyla bir alışveriş merkezi enflasyonu yaratıyor. Başakşehir'de hâlihazırda Olimpa benzeri bir alışveriş merkezi yoktur. Bölgenin imar planında başka ticaret alanı olmadığı için, gelecekte de yakınında bir alışveriş merkezi olma olasılığı kesinlikle yok' diye devaö etti.

Mescit de Yer Alıyor
Olimpa'da 22 dairelik rezidansın yanı sıra, 86 mağaza, 20 fastfood mekânı, kafeteryalar, 7 sinema salonu, hipermarket, çocuk oyun alanları, buz pateni pisti, fitness ve spor salonları bulunuyor. Alışveriş merkezinde ayrıca büyüklükleri 17 ile 400 metrekare arasında değişen mağazaları, 1850 metrekare büyüklüğündeki hipermarketi, fitness merkezi, mescit de yer alıyor.
Hürriyet Emlak


Geri Dön