02 / 05 / 2024

Olimpiyatlar için 12 milyon lira harcanarak yapılan yol yarıldı!

Olimpiyatlar için 12 milyon lira harcanarak yapılan yol yarıldı!

2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için Erzurum'da kayak ve turizm merkezine yaptırılan 10 kilometrelik yol bir yıl geçmeden yarılmaya ve çatlamaya başladı



Sürücü güvenliğini de tehlikeye atan ve kimi yerlerde 20-30 santimetreyi bulan yarıklar, asfaltla kapatılmaya çalışılıyor. 12 milyon TL yatırımla yapılan yolun hali, vatandaşların tepkisini çekiyor.Erzurum'da, 2011 Üniversitelerarası Kış Oyunları için yaptırılan Konaklı Turizm Merkezi yolu, daha üzerinden bir yıl geçmeden yarılmaya başladı. Toplam 12 milyon TL'ye mal olan yolda oluşan dev çatlaklar sürücülerin hayatını tehlikeye atıyor. Cumhuriyet tarihinin en büyük yatırımlarına imza atılan Erzurum'a, Kış Oyunları için toplam 650 milyon lira tutarında para harcanmıştı. Kış oyunlarının önemli etaplarının gerçekleştirildiği ve tesis olarak Palandöken'i gölgede bırakacak olan Konaklı Kış Sporları Merkezi'ne Karayolları ile Gençlik Spor İl Müdürlüğü de 10 kilometre uzunluğunda bir asfalt yol yaptırdı.

Geçen yıl mayıs ayında yapımına başlanan yol kasım ayında tamamlanarak hizmete girdi. Ancak 9 ay içerisinde karayolunda dev çatlak ve yarıklar oluştu. Karayolunun heyelanlı bölgeye kurulması sebebiyle oluşan dev çatlaklar bazı yerlerde 20-30 santimetreyi buluyor. Araç sürücülerinin zaman zaman tehlike atlattığı karayolunda oluşan derin çatlaklar karayolları ekipleri tarafından asfaltla kapatılmaya çalışılıyor. Bu duruma tepki gösteren Fethullah ve Nurullah Altınay kardeşler, '2011 Kış Oyunları için bu yol yapıldı. 12 milyon lira harcandı. Diyecek fazla bir şey yok. Yetkililer bunun hesabını vermeli.' diyor.

KARAYOLLARI: MÜTEAHHİT FİRMA

EN KISA SÜREDE ONARIM YAPACAK

Karayolları 12. Erzurum Bölge Müdürü şženol Altıok, Konaklı Kayak Merkezi karayolunun geçen yıl sorumluluk alanlarına alındığını söyledi. Altınok, 10 kilometre uzunluğundaki kayak merkezi yolunun 8 kilometresini Karayolları olarak kendilerinin, 2 kilometrelik kısmını ise Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü'nün ihale ile yaptırdığını kaydetti. Kış oyunlarına az bir zaman kalması sebebiyle iklim ve coğrafi şartların olumsuzluğuna rağmen karayolunun yaptırıldığına işaret eden Altıok, 'Konaklı karayolu yöre ikliminin zor şartları altında kısa sürede tamamlandı. Yolumuzda geçen yıl kış mevsiminden sonra yağışların etkisiyle bir kısım yerlerde heyelanlar olduğunu tespit ettik. Bunlar bu iklim şartlarında oluşacak şeyler. Gerekli işaretlemeleri yaptık. Müteahhit firmaya da gerekli talimatları verdik. En geç eylül ayına kadar bütün eksiklikler tamamlanacak.' açıklamasını yaptı.
Zaman


Geri Dön