28 / 04 / 2024

Olimpos'un benzeri Germiyan'da yapılacak!

Olimpos'un benzeri Germiyan'da yapılacak!

Şirince ve Antalya'da bulunan Olimpos'un benzerini Germiyan'da yapılacak



İzmir'in Çeşme ilçesi Germiyan Köyünde yaşayan girişimci Dilek Özer, köyün turizm potansiyelini artırmak için bir proje hazırladığını belirterek, "Projem onaylanırsa Şirince ve Antalya'da bulunan Olimpos'un benzerini Germiyan'da yapacağız" dedi.

İzmir Kalkınma Ajansı (İZKA) Turizm ve Çevre Mali Destek Programına 26 Mart'ta müracaat ederek köyü için destek isteyen kadın girişimci Dilek Özer, toplam maliyeti 197 bin 850 liralık liralık projenin kabul edilmesi durumunda Germiyan Köyünün Şirince ve Olimpos'tan daha çekici olacağını iddia etti.

Germiyan Köyü Gelişim Projesiyle turizm potansiyelinin geliştirilmesi, köy halkının sosyal ve ekonomik düzeyinin artırılması, pansiyonculuğun yaygınlaştırılması, köy turizmine yeni tesis ve altyapıların kazandırılması ile
köyde ortak yaşam alanlarının korunmasına katkıda bulunulmasını amaçlayan Özer, hedef gruplarının da köy pansiyonculuğu işletmecileriyle köyde kahvaltı hazırlayan ve sunan aileler, el ürünlerini sunan aileler olarak açıkladı.

Dilek Özer, projelerinin onaylanması durumunda, 12 ayda tamamlanacağını ve 150 hanelik köyün hayatının tamamen değişeceğini belirterek, "Köydeki evler boyanarak duvarlar yöresel motiflerle süslenecek. Ayrıca bitkilendirme çalışması ve aydınlatmayla köyümüz çok farklı bir görünüme kavuşacak. Projedeki bir önemli detay da, köy çıkışında, köylüler tarafından üretilen yöresel ürünlerin satılabileceği 10 adet küçük üretim ve satış mekanları oluşturulması" diye konuştu.

-KARDEŞ KÖY PROJESİ-
Germiyan köyünün 1700 yıllarında kurulduğunu ve 1923 yılına kadar Türk ve Rum halkının bir arada yaşadığını ifade eden Özer, mübadele sonrası Rum nüfusun azaldığını ve zaman içinde kalmadığını hatırlattı.

Köyde Rumların kültürel izleri ve miraslarının hala bulunduğunu dile getiren Dilek Özer, "Bu nedenle Sakız adasından bir köy ile kardeş köy olmak istiyoruz. İki halk arasındaki dostluğun devam etmesi ve yabancı turistlerin köyümüze gelmelerini istiyoruz" dedi.
AA


Geri Dön