17 / 05 / 2024

Olivya Han apart otele mi dönüştürülecek?

Olivya Han apart otele mi dönüştürülecek?

Sol Gazetesi'nin haberine göre eyoğlu'ndaki sanat mekanları birer birer kapatılarak yerlerine otel, AVM açılıyor. Üç yıldır Olivya Han'daki yerlerinde oynayan ikincikat tiyatrosunun sahnesi de kentsel dönüşümden nasibini aldı.




Beyoğlu'ndaki sanat mekanları birer birer kapatılarak yerlerine otel, AVM açılıyor.  Üç yıldır Olivya Han'daki yerlerinde oynayan ikincikat tiyatrosunun sahnesi de kentsel dönüşümden nasibini aldı. 

 Sanat yönetmenliğini Sami Berat Marçalı, Heves Duygu Tüzün ve Eyüp Emre Uçaray'ın yapmakta olduğu ikincikat, üç sezondur seyircisiyle istiklal Caddesi Olivya Han'da buluşuyordu. 


Olivya Han'ın apart otele dönüştürülme projesi yüzünden bir senedir diken üstünde olan ekip, yılbaşından sonra mekansız kalma tehlikesiyle karşı karşıya kaldı. 


Tiyatrodan vazgeçmeyen ekip, Ekim ayında büyük uğraşlar ve destekler sayesinde Karaköy'de, Perşembe Pazarı'nda tuttukları yeni yerlerine taşındılar, ikincikat-karaköy 20 Ekim 2013 tarihinde Genco Erkal-Dostlar Tiyatrosu'nun "insanlarım" adlı oyunu ile açıldı. Genco Erkal, destek olmak için oyununu Ikincikat'ın sahnesinde oynadı. 


Olivya Han'daki yerlerinden Ocak itibariyle çıkmak zorunda bırakılan ikincikat tiyatrosu kurucularından Eyüp Emre Uçaray ile, kendi başına gelenleri ve son dönemde tiyatroda yaşanan gelişmeler üzerine konuştuk. 

Olivya Han'dan neden çıkıyorsunuz? Neler yaşandı? 


Bizim üç yıllık sözleşmemiz vardı. Bu yılbaşı itibariyle o sözleşme doluyor. Aktif olarak otelleşme çalışmaları başlamadı ama ev sahipleri bir yıldır, "içeri masraf yapmayın, her an çıkabilirsiniz, bir hafta sonra çıkabilirsiniz" diyordu. Somut bir şey olmadı ama bir yıldır tedirginiz, somut harcama yapamıyoruz. Kendimizi güvende hissedemiyoruz. Biz de bu yazın başında yeni yerler aradık. Karaköy'de bir sahne açtık. istiklal Caddesi'nde Aznavur Pasajı'nda 8. katta 50 kişilik daha ufak bir sahne açtık. Şu an bu iki sahne ile devam ediyoruz. 


Ocak'ta da oyun oynayacak mısınız? 

Şu an oynamak çok mantıklı gelmiyor. Orası çok soğuk. Bir ikincikatkarköy'ün Ocak programı 3 Ocak - Yalnızlar Kulübü 4 Ocak - Sürpriz 6 Ocak - Küçük 7 Ocak - Altı Buçuk (Tüm oyunların başlama saati 20.30) yatırım yapamıyoruz. Duvarları bile boyayamıyoruz. Çünkü ev sahibi her an çıkabilirsiniz diyor. 

Bu nedenle çıkmak durumunda kalıyoruz. 




Sol Gazetesi


Geri Dön