04 / 05 / 2024

Olmert, Platin Towers'tan ofis istiyor

Olmert, Platin Towers'tan ofis istiyor

İsrail Başbakanı Ehud Olmert'in, devletin kendisine "Platin Towers" olarak bilinen Tel Aviv'de çalışma ofisi kiralamasını istediği belirtildi.



Olmert'in Tel Aviv'in lüks gökdelenlerinden birinde kendisine büro kiralanmasını istediği ve
büronun, 5 yılda 350 milyon şekel (yaklaşık 88 milyon dolar) civarında maliyeti olacağı bildirildi. Buna göre, Olmert, Tel Aviv'in lüks kulelerinde, 15. katta 140 metrekarelik bir ofis talep ediyor. Olmert'in talebinin Başbakanlık tarafından sunulduğu ve Knesset'in (İsrail parlamentosu) onayını gerektirdiği belirtildi. Knesset Maliye Komisyonu Başkanı Avişay Braverman, konunun ancak yeni hükümet oluşturulduktan sonra gündeme gelip karara bağlanacağını kaydetti.

Cremieux'den alınan evde yolsuzluk iddiaları

Kudüs'ün en seçkin semtlerinden Cremieux caddesinde satın aldıkları, maliyetinin benzerlerine göre daha düşük olduğu ve alımı sırasında yolsuzluk yapıldığı öne sürülen ev, Olmertlerin başını ağrıtmıştı. Bu konuda polis tarafından birçok kez sorgulanan Olmert'in, Başbakanlıktan istifa ettikten sonra Kudüs'ü terk edip Tel Aviv'e yerleşme ve burada ev satın alma arayışında olduğu da öne sürülmüştü.

Geri Dön