06 / 05 / 2024

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle kirlenmeye devam ediyor!

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle kirlenmeye devam ediyor!

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle iyice kirleniyor. Ölüdeniz, günübirlik tur tekneleri, açıktan geçen gemilerin ve yöredeki kanalizasyon ve arıtmanın yetersizliği yağmurlarla birlikte karadan denize getirilen atıklarla giderek kirleniyor.



ÖLÜDENİZ CAN ÇEKİŞİYOR 


Paraşütçülerden Yavuz Arşları, Görkem Kuşçu ve Kenan Tureç ise "Kirliliği günlerdir fotoğraflıyoruz. Yetkililer ilgilenmezse BİMER'e yazacağız" dediler. Plajda güneşlenen tatilciler de özellikle öğle saatlerinden itibaren kirliliğin arttığı gözle görebiliyor. 


BU GÖRÜNTÜ İMAJ ZEDELİYOR 


Bölgedeki yamaç paraşütü pilotlarının elde ettiği görüntüler dünyaca ünlü plajdaki kirliliğin bir an önce kontrol altına alınması gerektiğini gösteriyor raflarını çekerken bu fotoğraflarda kirliliğin boyutları da gözler önüne çıkıyor. Ölüdeniz Paraşüt Kooperatifi üyesi paraşütçüler Ölüdeniz'deki kirliliğe karşı savaş açtıklarını, konuyu Muğla Valiliğine ilettiklerini ancak sonuç alamadıklarını söylediler. 


KONTROLLER YAPILMALI


Ölüdeniz Pilot Kooperatifi Başkanı Celal Yıldız "Ölüdenizde yaşanan kirliliği yamaç paraşütü pilotları olarak hemen her gün bin metre yükseklikten üzüntü ile fotoğraflıyoruz. Yetkililerin bir araya gelerek inceleme ve araştırma yapmasını, mevcut kanalizasyon ve arıtma tesisinin kapasitesini artırmalarını, denizdeki teknelerin atıklarının alımının daha yakından kontrol edilmesini istiyoruz" dedi. 


Sabah Akdeniz 


Geri Dön