21 / 05 / 2024

Ölüdenizde kirlilik için tedbirler

Ölüdenizde kirlilik için tedbirler

Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Olüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde.

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle kirlenmeye devam ediyor!

Ölüdeniz, alt yapının yetersiz olması nedeniyle iyice kirleniyor. Ölüdeniz, günübirlik tur tekneleri, açıktan geçen gemilerin ve yöredeki kanalizasyon ve arıtmanın yetersizliği yağmurlarla birlikte karadan denize getirilen atıklarla giderek kirleniyor.

Dünya devi altın için yeni tahminini resmen açıkladı! Altın yıl sonunda işte tam bu kadar olacak!

Dünya devi Goldman Sachs, bu yılın sonu için altın fiyat hedefini 2300 dolardan 2700 dolar/ons seviyesine yükseltti. İşte dünya devinin yayımladığı o raporda yer alan detaylar...

Yabancıların Türkiye'deki yatırımlarının yüzde 18'i vatandaşlık için! İşte en çok yatırım yapan ülke vatandaşları.. .

2023 yılında yabancıların Türkiye’de yapılan 40 bin 297 adet gayrimenkul yatırımının yüzde 18’nin vatandaşlık edinimi için olduğu belirlendi.

1939 yılında binalar için iskan kararı: Her bina için önceden iskan belgesi alınacak!

1939 yılında her yeni yapılan bina için kritik karar alınmış. Binalara yerleşilmeden önce iskan belgesinin alınması gerekliymiş.

2024 konut almak için doğru yıl mı? Fiyatlar ne zaman düşecek?

Emlak piyasasında durgunluk devam ederken, konut fiyatlarında da artış hızı yavaşladı. Broker İlker Şenocak, x sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımında, yatırımcılar için “2024 yılı konut almak için doğru yıl mı?” sorusunun cevabını verdi.

3 il için acele kamulaştırma kararı! Resmi Gazete'de yayımlandı!

Bingöl’de HES için GES üretim tesisi, Çanakkale ve Balıkesir'de rüzgar enerji santralleri için Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından imzalanan acele kamulaştırma kararları bugünkü 32439 Sayılı Resmi Gazete’de yayımlandı.

Prof. Dr. Naci Görür'den 5 il için deprem uyarısı!

Bilim Akademisi Kurucu Üyesi ve Yer Bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Hakkari'de dün meydana gelen depremlerden sonra Bitlis/Zagros bindirme kuşağına özellikle dikkati çekti. Görür, Bitlis, Adıyaman, Hakkari, Tunceli ve Bingöl bölgesi için uyardı. İşte haberin detayları...

İngiliz otomobil devi MG, yıl sonu kampanyaları için düğmeye bastı! Hem avantajlı kredi hem de takas desteği fırsatı!

Otomotiv devi SAIC tarafından üretilen köklü İngiliz otomobil markası MG yeni kampanyalar için düğmeye bastı. Verilen detaylara göre MG modellerinde avantajlı kredi ve takas desteği fırsatları aynı anda sunuluyor...

100 metrekarelik ortalama bir konut alabilmek için kaç asgari ücret gerekiyor?

Fahiş konut fiyatları ile beraber konuta erişim sorunu da sık sık gündem oluyor. ortalama konuta erişim Aralık 2022’de 27 yıllık asgari ücrete kadar yükselmişti, şu an 20 yıl olan çarpan için uzun dönem ortalama 15 sene. İşte ayrıntılar...

GYODER 18’inci Gayrimenkul Zirvesi başlıyor! Deprem için özel alan kurulacak!

GYODER’in ulusal ve uluslararası panelistlerin bulunacağı ‘Gayrimenkul Zirvesi’ bugün başlıyor. İki gün boyunca devam edecek zirvede ana tema ‘Şehrini Vicdanla Tamamla’ olmasına karar verildi. Aynı zamanda, İstanbul Kongre Merkezi’nde deprem için özel alan da kurulacak.

Asgari ücret için ilk kez net rakamı verdi, yüzde 40 oranında zam kapıda! 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak?

Asgari ücretli çalışan milyonlarca kişinin merak ettiği 2024 yılı maşları için yeni rakam geldi. Peki, 2024 yılında asgari ücret ne kadar, kaç TL olacak? İşte merak edilen tüm detaylar...

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 gün! 14 bin TL'den az maaş alanlar 4 bin TL taksitle 3+1 evleri kaçırmayın!

TOKİ'nin Eylül 2023 kampanyası için son 3 güne girildi. Sadece 4 bin lira taksitle 3+1 konut fırsatı için bu fırsatı sakın kaçırmayın...

Vekalet nasıl verilir? Vekalet için hangi belgeler gerekli?

Vekalet verme, noterlik tarafından gerçekleştirilen bir işlemdir. Bu işlem için gereken bazı belgeler vardır. Vekalet verme süreci birçok çeşitte olduğu için belgeler de buna bağlı olarak farklılık göstermektedir. Peki vekalet nasıl verilir ve hangi belgeler gereklidir?

Altında rota oluşturuldu! Hatice Kolçak asıl yükseliş için hem tarih verdi! Gram altın bu kadar olacak!

Altın ve para piyasaları uzmanı Hatice Kolçak gram altın için dikkat çeken bir öngörüde bulundu. Altında rota oluşturuldu, hem tarih hem de rakam açıklandı. 

Ölüdenizde kirlilik için tedbirler Haberi

Ölüdenizde kirlilik için tedbirler

Muğla'nın Fethiye ilçesinde bulunan dünyaca ünlü doğa cenneti Ölüdeniz, insan kaynaklı kirlilik yüzünden göz göre göre ölüyor. Turizmi de olumsuz etkilemeye başlayan kirlilikle ilgili acil çözüm üretilmesi için bir araya gelen Fethiydi sivil toplum örgütleri ve turizmciler Ölüdeniz'in temizlenmesi için deniz süpürgesi alınması ya da kiralanması gerektiği görüşünde. 


FETHİYE'DE ÖLÜDENİZ ALARMI 


Konuyla ilgili oluşturulan heyet, Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık'ı ziyaret ederek kirliliğin çözümü konusunda destek istedi. 


Fethiye Kent Konseyi Çevre ve Sağlık Grubu Başkanı ve Tema Temsilcisi Okyay Tirli, Olüdcniz'de her yıl yaşanan kirliliğin son günlerde artış gösterdiğini belirterek, bunun dünya mirası olan bölgenin imajına zarar verdiğini söyledi. Fethiye Deniz Ticaret Odası, TEMA ve Fethiye Turmcpa'nın öncülüğünde oluşturulan bilim kurulu tarafından üç yıl önce hazırlanan raporda, kirliliğin çözümü için deniz süpürgesi alınmasının...