Toki

Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakan Yardımcısı oldu! Mustafa Levent Sungur da TOKİ Başkanı olarak atandı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları Resmi Gazete'de yayımlandı. TOKİ Başkanı Ömer Bulut, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakan Yardımcısı oldu. İşte detaylar...

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla 32590 Sayılı Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre geçtiğimiz haftalarda Murat Kurum yeniden Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı oldu. Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre, Bakan Mehmet Özhaseki'nin istifasıyla boşalan koltuğa Murat Kurum geldi. 

Bugün bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararları 32605 Resmi Gazete'de yayımlandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzasıyla yayımlanan kararlara göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığında da değişiklikler yapıldı. 

ÖMER BULUT BAKAN YARDIMCISI OLDU

Resmi Gazete'de yayımlanan karara göre; bazı üst kademe yöneticileri görevden alındı, bu görevlere yeni isimler getirildi. 

Buna göre, görevden alınan Bakan Yardımcıları Vedad Gürgen ile Refik Tuzcuoğlu'nun yerine TOKİ Başkanı Ömer Bulut ve Burak Demiralp, Çevre, Şehircilik ve İklim Bakan Yardımcısı şeklinde atandı. 

Çevre Yönetimi Genel Müdürü Recep Akdeniz, Çevresel Etki Değerlendirmesi, İzin ve Denetim Genel Müdürü Cihan Tatar, Çölleşme ve Erozyonla Mücadele Genel Müdürü Nurettin Taş, Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürü Hüseyin Bayraktar, Personel Genel Müdürü İbrahim Yılmaz, Rehberlik ve Teftiş Başkanı İhsan Yiğit ile Strateji Geliştirme Başkanı Sadi Kızık isimlerinin de görevden alındığı belirtildi. 

TOKİ'NİN YENİ BAŞKANI MUSTAFA LEVENT SUNGUR KİMDİR?

1981 Trabzon doğumlu olan Mustafa Levent Sungur, lisans eğitimini Ortadoğu Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünde tamamladı ve 2003'te mezun oldu. 

Meslek hayatında yurtdışında ve yurt içinde çeşitli firmalarda çalıştıktan sonra, 2006 senesinde oplu Konut İdaresi Başkanlığında uzman olarak çalışmaya başlayan Sungur, Statik, Zemin Araştırma ve Altyapı Şube Müdürlüğü görevlerinin ardından Mayıs 2009 ile Aralık 2018 arasında Toplu Konut Projeleri ve Araştırma Dairesi Başkanı olarak atanmıştı. 

Sungur, Aralık 2018 tarihinden beri Toplu Konut İdaresi Başkan Yardımcılığı görevini yürütüyordu. 

EMLAK KONUT GYO'DA DA BAYRAK DEĞİŞİMİ YAPILDI 

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Emlak Konut GYO Genel Müdürü Cengiz Erdem'i görevden alarak yerine Yasir Yılmaz'ı getirmişti. 

Geçtiğimiz hafta yaşanan bayrak değişimi ile ilgili Emlak Konut GYO'dan yapılan açıklamada, Cengiz Erdem'in emekli olmasından dolayı görevden ayrıldığına dikkat çekilmişti. 

Türk Kızılay'da Yönetim Kurulu üyesi olan Emlak Konut GYO yeni genel müdürü Yasir Yılmaz, 2019'dan beri gerçekleşen ülke içerisindeki tüm afetlerde ve 6 Şubat 2023'te meydana gelen Kahramanmaraş merkezli depremlerde acil müdahale planlanması ve operasyonel yönetiminde üst düzey rol üstlendi. 
 

Konut sektörü krizin eşiğinde! Enflasyon ve TL'nin değer kaybetmesi piyasayı sarstı!

ATEM, barınma sorunu yaşayan öğrenciler için kolları sıvadı! Ev sahipleri ile tek tek görüşülecek!

Konutta fiyatlar gerilemiyor, fiyat artışı geriliyor! 2.5 yılda fiyatlar yüzde 456 arttı!