30 / 04 / 2024

Ömer Faruk Çelik: Şehzadeler Belediyesi olarak yeni bir şehir oluşturacağız!

Ömer Faruk Çelik: Şehzadeler Belediyesi olarak yeni bir şehir oluşturacağız!

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu oldu. Belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan Çelik, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.




Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, özel bir televizyon kanalında canlı yayın konuğu oldu. Belediyenin çalışmalarını anlatan Başkan Çelik, kentsel dönüşümle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Eski binaları yıkmak yerine ada bazında yeni bir yapılanma planladıklarını söyleyen Başkan Çelik, “Şehzadeler Belediyesi olarak imar sorunu olan yerlerde öncülük yapacağız. Ada bazında bir yapılanmaya giderek, yeni bir şehir oluşturacağız” dedi.

 

Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, özel bir televizyon kanalında Şakir Koruk ve Hüseyin Akkılıç’ın sorularını yanıtladı. Kurulum çalışmalarını büyük ölçüde tamamladıklarını belirten Başkan Çelik, belediyenin 6 aylık süreçte geldiği noktayı anlattı. Çok zor ve sıkıntılı bir süreç yaşadıklarını ifade eden Başkan Çelik, en büyük sorunun belediye binası olmamasından kaynaklandığını söyledi. Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın eski binasında kiracı olarak hizmet verdiklerini belirten Başkan Çelik, kalıcı bir belediye binası için büyükşehir belediyesine ait mevcut binayı talep ettiklerini söyledi. Bunun için büyükşehir belediyesinden cevap beklediklerini ifade eden Başkan Çelik, “Çok zor ve sıkıntılı süreci geçtik. Ancak mekanımız çok yetersiz. Personelimiz buna rağmen özverili bir şekilde çalışıyor. Şehzadeler Belediyesi’ne ait bir bina olması için, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile görüşme yaptık, neticelenmesini bekliyoruz. Mevcut belediye binasının, belediyemize verilip verilmeyeceği bu ay içerisinde netleşecek. Tabi bu Cengiz Bey’in inisiyatifine kalmış. Bina ve müştemilatı Şehzadeler Belediyesi’ne aittir diyebilirler. Bu belediyenin yarınlarıyla ilgili bir bina probleminin olmadığını bilmek içimizi rahatlatır ve devletin parası yeni bir bina için harcanmaz. Şuan eski askeri hastanenin olduğu yerde belediye şantiyemizi kuruyoruz. Tabi bu geçici ama kalıcı bir şantiye için yer bulma çalışmalarımız devam ediyor. Kimse alınmasın, bu belediyenin kurulacağı belli olmasına rağmen ne bir bina ne de bir şantiye yeri düşünülmüş. Biz bu kadar zor şartlarda bir yandan kurulum çalışmalarımızı yürütüyoruz, diğer yandan da halkımızla iletişim halinde olmaya özen gösteriyoruz” dedi.


“SANCAKLIBOZKÖY’DE PARKE TAŞI ÜRETİMİZ YAPIYORUZ”

Mahallelerin ihtiyaçlarını yerinde tespit ettiklerini ifade eden Başkan Çelik, “Mahallelerin içindeki yolların bakımı onarımı ilçe belediyemizin sorumluluğunda. Ben bu anlamda tüm mahalleleri tek tek dolaştım. Sancaklıbozköy’de parke taşı üretimi yapıyoruz. İhtiyaç olan yerlerde kullanma arzusu içerisindeyiz. Ayrıca yine bu bölgede kiraz alım merkezi yapacağız. Bunun dışında ulaşım, mezarlık, kanalizasyon gibi konular büyükşehrin, vatandaşlarımız da bunu yavaş yavaş görüyorlar. Hacıhaliller’de bir düğün salonu yapmayı planlıyoruz çünkü bu mahallede düğün salonuna çok ihtiyaç var” diye konuştu.


“7 GÜN 24 SAAT HİZMET VERİYORUZ”

Beyaz Masa ile sorunlara anında çözüm ürettiklerini belirten Başkan Çelik, İstihdam Merkezi ile de çok sayıda vatandaşın iş sahibi olduğunu dile getirdi. Engellileri de iş sahibi yapacaklarına dikkat çeken Başkan Çelik, “Şehzadeler Belediyesi Beyaz Masamız hizmet vermeye başladı. 444 90 45 numaralı telefondan 7 gün 24 saat vatandaşlarımız bize ulaşabiliyor. İstihdam merkezimiz ile de çok sayıda vatandaşımız iş sahibi oldu. Bundan sonraki süreçte meslek edindirme kurslarımız olacak. Bunun dışında engellilerimiz için de bir çalışma yapıyoruz. Engelli envanteri oluşturabilmek için çalışmalarımız devam ediyor. Manisa’daki engelli vatandaşlarımızı, engel durumlarını ve iş portansiyellerini tek tek tespit edeceğiz. Zafer Kalkınma Ajansı da bize destek veriyor. Her birimiz bir engelli adayıyız. Bunun için engellilerimize sahip çıkmak bizim görevimiz” dedi.


“İLÇEMİZDE İKİ TANE NİKAH SALONU OLSUN İSTİYORUZ”

Fatih Nikah Salonu’nun, tamamen Şehzadeler Belediyesi’ne devredilmesini talep ettiklerini belirten Başkan Çelik, “Büyükşehrin nikah kıyma gibi bir görevi yok. Nikah işlemleri ilçe belediyelerine verildi. Bu nedenle Fatih Nikah Salonu 3 aylığına belediyemize tahsis edildi. Ancak biz tamamen belediyemize verilmesi için talepte bulunduk. Bunun sonuçlanmasını bekliyoruz. Eğer olumlu yanıt alırsak, Bedesten’le birlikte ilçemizde iki tane nikah salonumuz olacak. Vatandaşlarımız dilediği yerde nikahını kıydırabilir” şeklinde konuştu.


“YENİ BİR ŞEHİR OLUŞTURACAĞIZ”

Kentsel dönüşüm kapsamında eski binayı yıkmak yerine ada bazında yeni bir yapılanma planladıklarını belirten Başkan Çelik sözlerine şöyle devam etti; “İmar sorunu olan yerlerde Şehzadeler Belediyesi olarak öncülük yapacağız. Yeni bir şehir oluşturmayı planlıyoruz. Kentsel dönüşümde ada bazında yeni bir yapılanmaya gidersek, buradaki dairenin değeri çok daha yüksek olur. 4 adayı birleştirip, yollarını genişletip, her daireye iki otopark verip, son sistem en güvenilir binaları yapmayı planlıyoruz. Şehrin merkezindeki sıkıntılı bölgelere neşter vuramazsak, sorunlar yüzyıl boyunca devam eder.” Başkan Çelik,  TOKİ  ile ilgili yer tespiti çalışmalarının devam ettiğini söyledi. Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik son olarak, 25 Ekim 2014’de saat 20:00’de Atatürk Kapalı Spor Salonu’nda ‘Merhum Şair Yazar Abdurrahim Karakoç’u Anma Gecesi’ düzenleyeceklerini söyledi. Türk Dil ve Edebiyat Derneği Manisa Şubesi ve Yunus Emre Belediyesi ile ortaklaşa düzenlenen gecede Şükriye Tutkun, Ahmet Yenilmez, Serdar Tuncer, Ahmet Baydaroğlu’nun sahne alacağını kaydetti.


Manisa Gündemi


Geri Dön