Genel

Ömer Küsbeoğlu: Bizim açımızdan inşaat sektörü de son derece önemli

Gaziantep Esnaf ve  Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, 'Küçük esnaf ve  sanatkar açısından 2011"in 2010 yılından daha iyi olacağını umuyoruz' dedi

Gaziantep Esnaf ve  Sanatkarlar Odaları Birliği (GESOB) Başkanı Ömer Küsbeoğlu, 'Küçük esnaf ve  sanatkar açısından 2011"in 2010 yılından daha iyi olacağını umuyoruz' dedi.
               
Küsbeoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, küresel ekonomik krizin  etkilerinin yaşandığı 2010 yılının esnaf ve sanatkar açısından çok olumlu geçmediğini vurgulayarak, sorunlarımızın çözüme, sıkıntılarımızın giderilmesi  bakımından, esnaf ve sanatkar için 2011"in daha iyi geçeceğine inandıklarını  ifade etti.
               
Yeni bir yılın ilk günlerini yaşadıklarını ve olumlu beklentiler içinde  olduklarını vurgulayan Küsbeoğlu, şöyle konuştu:
               
'Küçük esnaf ve sanatkarlar açısından, 2011 yılının daha iyi bir şekilde  geçmesi açısından beklentilerimiz var. Yeni yılda, istihdam sorununun çözümü  konusuna büyük önem veriliyor. İstihdam konusunda, küçük ve orta ölçekli  işletmelerin önemli bir rol üstlenebileceklerini düşünüyoruz. Bunun için  öncelikle sıcak paraya ihtiyaç var. Eğer, küçük ve orta ölçekli işletmelere imkan  sağlanabilirse, istihdam konusunda daha etkin roller üstlenebileceklerini  düşünüyorum.
               
Bunun yanı sıra tasarım, tanıtım ve pazar konusunda gereken desteğin  verilmesi durumunda, ekonominin omurgası konumunda olan küçük esnaf ve sanatkar  ekonomik gelişmeye daha fazla katkı sağlar. Bizim açımızdan inşaat sektörü de son  derece önemli. Küçük esnaf ve sanatkarlar açısından hayati öneme sahip olan  inşaat sektörünün önündeki tüm engellerin de kaldırılmasını istiyoruz. Emek yoğun  olan inşaat sektörü istihdam sorununun çözümüne de büyük katkı yapar.'
               
Küsbeoğlu, Küçük ve Orta Ölçekli Sanayi Geliştirme ve Destekleme İdaresi  Başkanlığı (KOSGEB) tarafından kullandırılacak kredilerde küçük esnaf ile büyük  işletmelerin ayrı tutulmasını istedi.
               
Küresel ekonomik krizden en fazla etkilenen kesimin esnaf ve sanatkar  olduğunu öne süren Küsbeoğlu, 'Kredi desteğine en fazla ihtiyaç duyan kesim de  esnaf ve sanatkardır. Bu nedenle KOSGEB kredilerinde küçük esnaf ve sanatkarla  büyük işletmeler ayrı tutulmalı' diye konuştu.
               
KOSGEB kredilerinin esnaf ve sanatkara farklı koşullarla verilmesini  isteyen Küsbeoğlu, sözlerini şöyle tamamladı:
               
'Kredilerin aynı koşullarla kullandırılması her zaman büyük işletmelerin  işine geliyor, esnaf ve sanatkar mağdur oluyor. Biz 2011 yılından beri KOSGEB  kredileri kullandırılırken esnaf ve sanatkara pozitif ayrımcılık yapılmasını  istiyoruz, bu gerekiyor. çünkü kredi desteği esnaf ve sanatkar için yaşamsal önem  taşıyor. Esnaf ve sanatkara kredi desteği yanında tasarım, tanıtım ve pazarlama  alanlarında da destek olunmalı.'
AA