01 / 05 / 2024

Ömer Lütfi Topal'ın eşi 4 çocuğuna dava açtı!

Ömer Lütfi Topal'ın eşi 4 çocuğuna dava açtı!

Sabah Gazetesi'nden Ali Oktay'ın haberine göre; Kumarhaneciler kralı Ömer Lütfi Topal'ın mirasıyla ilgili atanan tereke mümessilliği malvarlığını zarara uğrattı diye eşi ve 4 çocuğuna dava açtı



İstanbul'da 18 yıl önce öldürülen ünlü kumarhaneci Ömer Lütfi Topal'ın milyonlarca liralık gayrimenkul mirasıyla ilgili atanan "tereke mümessilliği" malvarlığını zarara uğrattığı iddiasıyla Topal'ın eşi ve 4 çocuğuna dava açtı. 400 gayrimenkulü bulunan Topal'ın 5 varisinin, terekeye ait bazı gayrimenkulleri yasaya aykırı olarak kiraya verdiklerini belirten Tereke Mümessilliği, 2011'e kadar sadece 23 kiracının tespit edildiğini, geriye kalan gayrimenkullerde ne kadar kiracı ve kira gelirinin olduğunun halen tespit edilemediğini ifade etti. Bakırköy 4.Sulh Hukuk Mahkemesi, kumarhaneciler kralı Ömer Lütfi Topal'ın mirasçılarının ikinci eş Birsu Hilal Altıntaş'ın çocukları Emir Ömer Topal ile birinci eş Safiye Belli'den olan çocukları Elif Lütfiye Topal, Serdar Murat Topal ve Ebru Zeynep Kasırga olduğunu belirlemişti. Bakırköy 1.Sulh Hukuk Mahkemesi de mirasın eşit olarak bölüştürülebilmesi ve vergilerin tam olarak ödenebilmesi için 2004'te Topal'ın mirasına "Tereke Mümessilliği" atamıştı. 


HER DAVALI İÇİN 2 BİN 500 LİRA 

Süreç, ikinci eş Altıntaş'ın iki oğlunun önceki yıl tereke dosyasına bir dilekçe sunmasıyla başladı. Dilekçede terekenin idaresinde bulunan ve sayısı tespit edilemeyen bazı gayrimenkullerin, diğer mirasçılar Elif Lütfiye Topal, Serdar Murat Topal ve Ebru Zeynep Kasırga tarafından kiraya verildiği ve kira gelirlerinin de bu kişiler tarafından tahsil edildiği iddia edildi. Bu iddia üzerine Tereke Mümessilliği avukat Hülya Durak aracılığıyla İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dava açarak, "Yasaya aykırı şekilde kira gelirleri tahsil edilmişse tahsil edilen kira gelirlerinin tespitini talep ediyoruz. Gerçek rakamlar ortaya çıkıncaya kadar her bir davalı için 2 bin 500'er liradan 12 bin 500 liranın tahsiline karar verilmesini talep ediyoruz" denildi. 


Sabah Gazetesi / Ali Oktay


Geri Dön