28 / 04 / 2024

Astoria ötmeyen dedektör için üretici firmaya dava açtı

Astoria ötmeyen dedektör için üretici firmaya dava açtı

Astoria AVM, bozuk paraya öten ancak tabancayı farketmeyen dedektör için üretici firmaya dava açtı



Esentepe'deki Astoria'nın işletmecisi Astaş Gayrimenkul Yatırım Şirketi, bir süre önce İntermas Teknoloji şirketinden X-Ray cihazı ve kapı tipi metal dedektör satın aldı. Ancak 21 bin dolara satın alınan dedektörler bozuk çıktı. Bozuk paraları tespit eden dedektör, tabanca gibi ateşli silahları algılamıyordu. Silahlı geçişlerde sinyal vermeyen dedektörler, daha az metal yoğunluğu bulunan bozuk paralı geçişlerde ötünce, alışveriş merkezinde güvenlik zaafiyeti oluştu.

İhtar edildi

Dedektörlerin arızalı olduğunu ve işlevini yerine getirmediğini belirten Astaş Gayrimenkul, dedektörleri satın aldıkları İntermas Teknoloji şirketine defalarca ihtarda bulundu. Ancak iddiaya rağmen dedektörlerdeki bu kusur giderilmedi. Bunun üzerine Astoria'nın  işletmecisi Astaş Gayrimenkul, İntermas Teknoloji şirketine dava açtı. Davalı şirketin satttığı ürünler için servis hizmeti de vermediğini savunan Astaş Gayrimenkul, dilekçesinde şu iddialara yer verdi:

Güvenlik riski

"Alışveriş merkezine yapılan girişlerde metal paraya sinyal veren dedektörler, silaha sinyal vermiyor. Bu durum güvenlik açısından büyük bir risk oluşturmaktadır. Dedektör ana işlevini yerine getirmemektedir. Davalıyı defaaten ihtar ettiğimiz halde bu arızayı gidermedi. Dedektörlerin güvenlik riski oluşturması nedeni ile geçici olarak temin ettiğimiz başka dedektörler kullanmaya başladık".

Astoria, açılacak tazminat davasına delil oluşturulması için kapı tipi dedektörlerin bozuk olduğunun mahkemece atanacak bilirkişilerce tespitini istedi.

Yüksel KOÇ/Gazete Habertürk


Geri Dön