01 / 05 / 2024

Omurga Portföy, yatırımcılara ve fonlarına değer katarak büyüyecek!

Omurga Portföy, yatırımcılara ve fonlarına değer katarak büyüyecek!

Omurga Portföy, hem yatırımcılara hem de fonlarına değer katarak büyümeyi planlıyor. Erktin, “SPK denetiminde kurulan Omurga Portföy’ün yöneteceği fonlar biz de yatırım yaparak elimizi taşın altına koyacağız." dedi.



Finans ve gayrimenkul sektörlerinde deneyimli ve güçlü bir ekip ile yola çıkan Omurga Portföy, kendi kurup yöneteceği fonlarına yatırım yapmanın güvencesi ile fark yaratacak. 2011 yılından bu yana gayrimenkule dayalı varlık yönetimi yaptıklarını belirten Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “SPK denetiminde kurulan Omurga Portföy’ün yöneteceği fonlar biz de yatırım yaparak elimizi taşın altına koyacağız. Amacımız hem fonlarımıza hem de yatırımcılarımıza değer katarak birlikte büyümek…” diye konuştu.


Şirketin tanıtım toplantısında konuşan Omurga Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, Başkan Yardımcısı Tolga Kabataş ve Genel Müdürü Oğuz Kösebay, önümüzdeki dönem için planlarını paylaştılar. 2011 yılında kurulan Omurga Yapı Yatırımları şirketinde finans, inşaat, gayrimenkul ve yeni ekonomi alanlarında başarılarını kanıtlamış profesyonellerin bir araya gelerek gayrimenkul yatırımlarına imza attığını anlatan Mehmet Erktin, “Yatırımcıların ihtiyaçlarını iyi bilen, doğru yönlendirmeler sunan, yenilikten korkmayan ve sektörü ileriye taşıyacak açılımları yakından izleyen çevik bir yapımız var. Omurga Yapı’da gayrimenkul yatırım fonlarına benzer şekilde 30 ay içinde 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Portföyümüzün bir kısmını likidite ettik, kalanını da düzenli gelir getirmesi amacıyla elimizde tutuyoruz. GYF sektörü Türkiye’de yeni, ancak biz uzun yıllardır sektördeyiz” diye konuştu.


Pazara daha fazla oyuncu girmeli

GYF sektörünü uluslararası örnekler ile kıyaslayarak değerlendiren Erktin, dünyada toplam gayrimenkul fon miktarının yaklaşık 450 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Erktin, sözlerini şöyle sürdürdü: “GYF’ler bugüne kadar üretilen gayrimenkul yatırımlarının sağlıklı yönetilmesini sağlayacak araçlar olarak konumlanabilir. Doğru kullanıldıklarında piyasada dönem dönem oluşan arz fazlalığının sektördeki tökezlemeleri, durgunlukların negatif etkisini azaltarak, fiyatlarda oluşabilecek ani düşüşleri kompanse edebilirler. Eğer, Türkiye önümüzdeki dönemde finans merkezi iddiasını güçlendirecek ise GYF’lerin potansiyeli için milyar dolarlardan bahsetmeliyiz. Yatırımcı için daha çeşitli yatırım araçlarını piyasaya sokmayı hedeflemeliyiz.”


Kendi fonuna yatırım yapacak

Şirket olarak her tip gayrimenkulün ilgi alanlarında olduğunu belirten Mehmet Erktin, yıl sonuna dek fon ihraç sürecinde olacaklarını söyledi. Erktin,  “Yıl sonuna kadar fon büyüklüğü belirlenecek, iki yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve fonun tasfiyesinin yapılmasını hedefliyoruz. Omurga  olarak yatırımlarımıza kendi fonumuzda devam edeceğiz. Şu anda nitelikli yatırımcılarla görüşme aşamasındayız. Türkiye’de gayrimenkul piyasası Avrupa’ya kıyasla gelişmekte olan bir piyasa olduğu için, kazancı maksimize etmek amacıyla ilk fonumuzu karma yapmayı planlıyoruz. İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız” dedi.


Yatırım süresini kısaltıyoruz

Gayrimenkul yatırım fonlarına yatırım yapmanın avantajlarına da değinen Erktin, “En avantajlı taraflarından biri geliştirme ve imar gibi risklerin olmaması… Herhangi bir fondan ziyade doğru yatırım yapan fonları seçmek önemli. Planladığımız fonlarda yatırımın geri dönüş süresi ortalama 3,5-5 yıl arasında. Bireysel gayrimenkul yatırımında ise kazanç elde edebilme süresi daha uzun olabiliyor. Bu anlamda GYF’ler yatırımın geri dönüş süresini azaltmış oluyor. Ayrıca yatırımcılar tek bir gayrimenkule değil, farklı ürünlere aynı sepette yatırım yapma şansı buluyor” dedi.


Haber Habertürk Gazetesi'nde şöle yer aldı


Omurga Portföy Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “Planladığımız fonlarda yatırımın geri dönüş süresi ortalama 3.5-5 yıl arasında. Bireyselde kazanç süresi daha uzun olabiliyor” dedi


2011 yılından bu yana gayrimenkule dayalı varlık yönetimi yapan Omurga Gayrimenkul Portföy, mayıs ayında Sermaye Piyasası Kurulu’ndan (SPK) gayrimenkul yatırım fonu (GYF) kurma iznini aldı. SPK denetiminde kurulan Omurga Portföy’ün yöneteceği fonlara kendilerinin de yüzde 10 sermaye koyarak ellerini taşın altına koyacaklarını belirten Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “Amacımız hem fonlarımıza hem de yatırımcılarımıza değer katarak birlikte büyümek” diye konuştu. 


'30 AYDA İKİYE KATLADIK’ 


Şirket olarak, Türkiye genelinde ofis, ev, arsa gibi gayrimenkul yatırımı yaptıklar ını ifade eden Erktin, gayrimenkul yatırım fonlarında geri dönüş süresini azalttıklarını belirterek “Planladığımız fonlarda yatırımın geri dönüş süresi ortalama 3.5-5 yıl arasında. Bireysel gayrimenkul yatırımında ise kazanç elde edebilme süresi daha uzun olabiliyor” dedi. Şirketin tanıtım toplantısında konuşan Mehmet Erktin, Omurga Portföy Başkan Yardımcısı Tolga Kabataş ve Genel Müdürü Oğuz Kösebay, önümüzdeki dönem için planlarını paylaştılar. 


2011 yılında kurdukları Omurga Yapı Yatırımları şirketi ile 30 ayda 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptıklarını belirten Erktin, “SPK kanunu gereği kurulacak olan fonda herhangi bir getiri vaadi veremiyoruz. Ancak Omurga Yapı şirketi olarak yaptığımız yatırımlarda sermayemizi 30 ayda dolar bazında 2’ye katladık” dedi. Şirketlerin, finans, inşaat, gayrimenkul ve yeni ekonomi alanlarında başarılarını kanıtlamış profesyonellerin bir araya gelerek gayrimenkul yatırımlarına imza attığını anlatan Erktin, “Yatırımcıların ihtiyaçlarını iyi bilen, doğru yönlendirmeler sunan, yenilikten korkmayan ve sektörü ileriye taşıyacak açılımları yakından izleyen çevik bir yapımız var. GYF sektörü Türkiye’de yeni, ancak biz uzun yıllardır sektördeyiz” diye konuştu.


'BİRKAÇ YIL İÇİNDE PAZARA DAHA FAZLA OYUNCU GELECEK' 


Türkiye’de gayrimenkul yatırım fonu pazarının önümüzdeki dönemde daha da gelişmesini beklediklerini kaydeden Omurga Portföy Başkan Yardımcısı Tolga Kabataş, bazı büyük oyunculardan bunun işaretlerini aldıklarını söyledi. 3-5 yıl gibi bir vadede pazarda yerliyabancı büyük oyuncuların olmasını beklediklerini belirten Kabataş, pazardaki oyuncu sayısının da artmasını beklediklerini ifade etti. Omurga Portföy’ün kuracağı gayrimenkul fonunun büyüklüğünün yıl sonuna kadar belirleneceği bilgisini veren Kabataş, iki yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve fonun tasfiyesinin yapılmasını hedeflediklerini söyledi. “Omurga olarak yatırımlarımıza kendi fonumuzda devam edeceğiz” diyen Kabataş, “Şu anda nitelikli yatırımcılarla görüşme aşamasındayız. Türkiye’de gayrimenkul piyasası Avrupa’ya kıyasla gelişmekte olan bir piyasa olduğu için, kazancı maksimize etmek amacıyla ilk fonumuzu karma yapmayı planlıyoruz. İlk fonun yatırımını tamamladıktan sonra ikincisini çıkaracağız” diye konuştu. 


GYF SEKTÖRÜ 450 MİLYAR DOLAR 


Gayrimenkul yatırım fonu sektörünün dünyada 450 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken Erktin, “Bu tutar 36 trilyon dolarlık fon pazarının yüzde 1’i. Avrupa ülkelerinde bu oran yüzde 10’larda” dedi.


Habertürk


Haber Milliyet Gazetesi'nde şöyle yer aldı


Finans ve gayrimenkul sektörlerinde çalışmalarına hız veren Omurga Portföy, kendi kurup yöneteceği fonlarına yatırım yaparak büyüyecek.


2011’den bu yana gayrimenkule dayalı varlık yönetimi yaptıklarını belirten Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, “SPK denetiminde kurulan Omurga Portföy’ün yöneteceği fonlara biz de yatırım yapacağız. Amacımız fonlarımıza ve yatırımcılarımıza değer katıp birlikte büyümek. Omurga Yapı’da gayrimenkul yatırım fonlarına 30 ayda 100 milyon liranın üzerinde yatırım yaptık. Portföyümüzün bir kısmını likidite ettik, kalanını da düzenli gelir getirmesi amacıyla elimizde tutuyoruz” diye konuştu.


GYF sektörünü uluslararası örneklerle kıyaslayan Erktin, dünyada toplam gayrimenkul fon miktarının yaklaşık 450 milyar dolara ulaştığına dikkat çekti. Erktin, “GYF’ler bugüne kadar üretilen gayrimenkul yatırımlarının sağlıklı yönetilmesini sağlayacak araçlar olarak konumlanabilir. Doğru kullanıldıklarında, piyasada dönem dönem oluşan arz fazlalığının sektördeki tökezlemelerin, durgunlukların negatif etkisini azaltıp, fiyatlarda ani düşüşleri kompanse edebilirler” dedi. 


İhraç edecek

Her tip gayrimenkulün ilgi alanlarında olduğunu belirten Erktin, yılsonuna dek fon ihraç sürecinde olacaklarını söyledi. Erktin, “Yılsonuna kadar fon büyüklüğü belirlenecek. 2 yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve fonun tasfiyesinin yapılmasını hedefliyoruz. Yatırımlarımıza fonumuzda devam edeceğiz” dedi.


Milliyet



Haber Sözcü Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


TÜRKIYE'de gayrimenkul piyasaları geliştikçe, yeni gayrimenkul finansmanı araçları gündeme geliyor. Bunlardan biri de Türkiye'de yeni yeni kurulmaya başlayan Gayrimenkul Yatırım Fonları (GYF) modeli. Sermaye Piyasası Kurulu (SPK), bu yatırım aracı için ilk adımı 2014 yılında atmıştı. Yürürlüğe giren tebliğ ile gayrimenkul yatırım fonları ilk defa hukuki alt yapıya kavuşturuldu. Dünyada toplam 450 milyar dolara ulaşan gayrimenkul yatırım fonu sektörü Türkiye'de henüz 5 oyuncu ile faaliyet gösteriyor. Yıl sonuna kadar ise bu sayının 8'e çıkacağı tahmin ediliyor. 


Omurga Yapı Yatırımları tarafından kurulan Omurga Portföy Yönetim Kurulu Başkam Mehmet Erktin, gayrimenkul yatırım fonlarının bugüne kadar üretilen gayrimenkul yatırımlarının sağlıklı yönetilmesini sağlayacak araçlar olarak konumlanabileceğini söyledi. Erktin, bu fonların uzun vadede gayrimenkul fiyatlarına da bir standart getireceğini ve sektörün şeffaflaşacağını ifade etti. Özellikle Körfez ve Uzakdoğu ülkelerinden yatırımcı ilgisinin yoğun olduğunu dile getiren Ertkin, sözlerini şöyle sürdürdü: "Yatınmcılar tek bir gayrimenkule değil, farklı ürünlere aynı sepette yatırım yapma şansı bulacak. GYF'ler doğru kullandıklarında piyasada dönem dönem oluşan arz fazlalığının sektördeki tökezlemeleri, durgunlukların negatif etkisini azaltabilirler. Eğer, Türkiye finans merkezi iddiasını güçlendirecek ise GYF'lerin potansiyeli için milyar dolarlardan bahsetmeliyiz." 


Sözcü



Haber Ekonomist Dergisi'nde şu şekilde yer aldı;


Omurga Portföy, yatırımcılara ve fonlarına değer katarak büyümeyi planlıyor. 2011'den bu yana gayrimenkule dayalı varlık yönetimi yaptıklarını belirten Omurga Gayrimenkul Portföy Yönetimi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Erktin, 'Yatırımcıların ihtiyaçlarını iyi bilen, doğru yönlendirmeler sunan ve sektörü ileriye taşıyacak açılımları yakından izleyen bir yapımız var. Omurga Yapı'da gayrimenkul yatırım fonlarına 30 ay içinde 100 milyon TL'nin üzerinde yatırım yaptık. Portföyümüzün bir kısmını likidite ettik, kalanını da düzenli gelir getirmesi amacıyla elimizde tutuyoruz" diye konuştu. Şirket olarak her tip gayrimenkulün ilgi alanlarında olduğunu belirten Mehmet Erktin, iki yıllık yatırım döneminin ardından, üç yıl içinde satış ve fonun tasfiyesinin yapılmasını hedeflediklerini söyledi. 


Ekonomist


Geri Dön