On binlere müjde! Devlet destek verecek: Bu şartları taşıyan herkes para alacak…
Rusya’nın Ukrayna işgalinin ardından ayçiçek yağı tedarikinde sorun yaşanması, gerilime neden oldu. Rusya’dan ayçiçek yağı yüklü gemilere izin verilse de hükûmet çeşitli önlemleri devreye sokma kararı aldı. Ve çiftcilere müjdeli haber geldi. Dönüm başına verilecek ek destek açıklandı. Yağlı tohum ekimi desteğinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçileri heyecanlandıran bir destek haberini daha paylaştı
Tarım ve Orman Bakanlığı, nadasa bırakılmış veya atıl durumda olan tarım arazilerine yağlı tohum ekmeleri için çiftçilere hibe desteğinde bulunacağını duyurmuştu. Yağlı tohum ekimi desteğinin ardından Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, çiftçileri heyecanlandıran bir destek haberini daha paylaştı.
Cumhurbaşkanı Erdoğan, yeni dönemde kuraklıktan dolayı arazilerinde yüzde 30’un üstünde verim kaybı yaşayan çiftçilere, geri ödemeksizin, nakit desteği yapılacağını duyurdu.
Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıkladığı kuraklık hibesi müjdesinin ardından konuyla ilgili yetkili olan Tarım ve Orman Bakanlığı, hibe çalışmalarına gaz verdi. Yapılan açıklamaya göre; hazırlıkların bitirilmesiyle beraber, ilgili koşulları taşıyan her çiftçiye verim kaybı oranına bakılarak 30 Türk lirasından 100 Türk lirasına kadar dekar başı hibe desteği verileceği açıklandı.
KURAKLIK HİBE DESTEĞİ NE KADAR?
Kuraklıktan dolayı topraklarında yüzde 30’un üzerinde verim kaybı yaşayan çiftçilere dekar başına ödenecek olan hibe tutarları şöyle;
Yüzde 30-39 verim kaybı: 30 Türk lirası
Yüzde 40-49 verim kaybı: 40 Türk lirası
Yüzde 50-59 verim kaybı: 50 Türk lirası
Yüzde 60-69 verim kaybı: 60 Türk lirası
Yüzde 70-79 verim kaybı: 70 Türk lirası
Yüzde 80-89 verim kaybı: 80 Türk lirası
Yüzde 90-99 verim kaybı: 90 Türk lirası
Yüzde 100 verim kaybı: 100 Türk lirası
KURAKLIK HİBE DESTEĞİNE NASIL BAŞVURU YAPILIR?
Tarım ve Orman Bakanlığı’nın vereceği kuraklık hibe desteğinden faydalanmak isteyenlerin bakanlığın il veya ilçe müdürlüklerine başvurmaları ve arazilerinin verim kayıplarının tespit edilmesini sağlamaları gerekiyor.
Resmî Gazete’de yayımlandı! Devletten yağlı tohumlu bitkiler için yüzde 75 hibe desteği