02 / 05 / 2024

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Online tapu işlemleri nasıl yapılır?

Tapu işlemleri pek çok kişinin gözünde büyümektedir. Peki bu işlemler online yapılabilir mi? İşte merak edilen detaylar!



WEB TAPU NEDİR?

Web tapunun tanımını kısaca yaparsak; vatandaşların ve şirketlerin taşınmazlarını internetten takip edebilmelerine ve yönetebilmelerine yarayan bir sistemdir. Taşınmaz alacak olan vatandaşlar web tapu sistemi üzerinden web tapu başvuru yapma ve taşınmazı inceleme gibi imkanına sahip oluyor. Web tapu sistemi sayesinde kişiler taşınmazlar hakkında bilgi sahibi olabiliyor. Vatandaşlar tapu müdürlüklerine gitmeden önce işlemlerini web tapu sistemi üzerinden başlatıyor ve son aşamaya getirebiliyor.

WEB TAPU NASIL ALINIR?

Web tapu sistemi ile kalabalığa girmek istemeyen kişiler web tapu sistemi ile neler yapıldığını öğrenmek istiyor. Web tapu ile işlem yapmak isteyen vatandaşlar, www.tkgm.gov.tr web sitesi üzerinden web tapu işlemleri sekmesi ile giriş yapabilir. Buradaki kimlik doğrulama işleminin ardından sistem açılıyor. Ayrıca isteyen vatandaşlar www.webtapu.tkgm.gov.tr adresi üzerinden de sisteme direkt geçiş gerçekleştirebilir. Önünüze çıkan ekranda; bireysel işlemler için “bireysel” butonuna, şirket işlemleri için “kurumsal” butonuna tıklayabilirsiniz. Bireysel butonuna tıkladıktan sonra T.C. kimlik numarasını giren vatandaşlar e-devlet sisteme geçiş yapıyorsunuz. T.C. kimlik numarası ve e-devlet şifresi girildikten sonra sisteme giriş yapılıyor. Daha sonra da cep telefonu numarası ve e-mail adresi alanı dolduruluyor; yeni şifre belirleme işlemleriyle sisteme giriş yapılıyor.

Web tapu uygulaması sayesinde, Web tapu devir işlemleri ve web tapu başvuru işlemleri sistem üzerinden kolayca yapılabilir.

WEB TAPU BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Web tapu randevu ve başvuru işlemleri için sistemde bulunan “başvuru işlemleri” sekmesine tıklayarak, buradan mevcut başvuru takip edilebiliyor ya da yeni başvuru yapılabiliyor. Web tapu başvuru saatleri hakkında vatandaşlar bilgilendirilir. Vatandaşlar; sisteme alıcı ve satıcının T.C. kimlik numarası, e-devlet şifresi ve istenen diğer bilgileri girdikten sonra tapu müdürlüğü tarafından harç miktarı hesaplanıp vatandaşlara belirtiliyor. Vatandaşların ücretlerini yatırmalarından sonra web tapu randevu saati SMS ile iletiliyor. Böylece web tapu uygulaması kullanan kişiler tapu müdürlüklerine yalnızca ıslak imza için gitmeleri gerekiyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı KPSS’siz personel almaya başladı! İlkokul mezunları kamu personeli oluyor!

Evde bakım maaşı hangi hallerde kesilir?

Altın fiyatları yere çakıldı! İslam Memiş’ten görülmemiş altın yorumu geldi!


Geri Dön