22 / 07 / 2024

Önümüzdeki hafta yatırımcılar hangi verileri takip edecek?

Önümüzdeki hafta yatırımcılar hangi verileri takip edecek?

Fed'in açıklamalarıyla resesyon beklentileri yeniden güçlenirken önümüzdeki hafta uluslararası piyasalarda yoğun bir veri gündemi var.




Geçtiğimiz hafta enflasyon verileri ile iyimser bir havaya bürünen piyasalar Fed yetkilerinin açıklamalarıyla yeniden resesyon endişelerine kapıldı. Fed yetkililerinin açıklamalarıyla faiz artışının 25 baz puan olacağına ilişkin beklentiler ağırlık kazandı.

ABD'de veri gündemi

Önümüzdeki hafta ABD'de yoğun veri gündemi var. Salı gün öncü PMI verileri, perşembe günü dayanıklı mal siparişleri, 4. çeyrek nihai Gayrisafi Yurt içi Hasıla (GSYH) ve yeni konut satışları takip edilecek. Cuma günü ise kişisel tüketim harcamaları ve Michigan güven endeksi takip edilecek.

Euro Bölgesi veri gündemi

Uluslararası piyasalarda gelecek hafta Euro Bölgesi'nde salı günü İngiltere ve Almanya’da öncü PMI verileri, çarşamba günü İngiltere’de ÜFE ve Almanya’da Ifo endeksleri izlenecek.

Çin piyasaları kapalı olacak

Önümüzdeki hafta Asya piyasalarında yeni ay yılı dolayısıyla Çin ve Hong Kong piyasaları kapalı olacak. Veri gündeminde ise pazartesi BoJ'un toplantı tutanakları, salı öncü imalat PMI ve cuma Tokyo'da TÜFE verisi takip edilecek

Yurt içi piyasalar pozitif seyretti

Geçtiğimiz hafta bilindiği üzere TCMB faizini değiştirmeyerek sabit tuttu. TCMB açıklamasında, enflasyonda iyileşmeler görülmeye başlandığına işaret edilerek, fiyat istikrarı amacı doğrultusunda enflasyonda güçlü düşüşe işaret eden güçlü göstergeler görülene kadar tüm araçların kararlılıkla kullanılmaya  devam edileceği kaydedildi.

Borsa İstanbul'da pay piyasalarında risk iştahının güçlü seyretmesi dikkati çekerken, Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi haftalık bazda yüzde 10,14 yükselerek 5.490,34 puandan kapandı. Dolar/TL ise haftayı bir önceki haftalık kapanışın yüzde 0,1 üzerinde 18,80 TL'den tamamlandı. Analistler, BIST 100 endeksinde teknik açıdan 5.400 ve 5.300 seviyelerinin destek, 5.600 ve 5.700 puanın ise direnç olarak izleneceğini ifade ediyor. Önümüzdeki hafta yurt içinde pazartesi günü Tüketici Güven Endeksi, çarşamba Kapasite Kullanım Oranı ve İmalat Güven Endeksi verileri izlenecek.


Sorumluluk Reddi Beyanı: Emlakkulisi.com.tr’de yer alan haberler ve makaleler yatırım tavsiyesi niteliğinde değildir. Emlakkulisi.com.tr herhangi bir emtia veya dijital varlığın satın alınmasını veya satılmasını önermez. Emlakkulisi.com.tr bir yatırım danışmanı değildir. Bu nedenle Emlakkulisi.com.tr'de yer alan haber ve makalelerin editörleri yatırım kararlarınızdan sorumlu tutulamaz. Okuyucular, haberlerdeki emtia, şirket, varlık veya hizmetler ile ilgili herhangi bir işlem yapmadan önce kendi araştırmalarını yapmalıdır.
Geri Dön