28 / 04 / 2024

Or-Gi Havalimanı için Cengiz ve İçtaş İnşaat 528 gün sözü verdi!

Or-Gi Havalimanı için Cengiz ve İçtaş İnşaat 528 gün sözü verdi!

Orduluların hayalini gerçekleştirecek olan ihaleyi alan Cengiz İnşaat ve İçtaş İnşaat, 528 günde altyapıyı tamamlama sözü verdiler. Ordulular ve Giresunlular 2014'ün şžubat ayına şimdiden uçak biletini aldılar...



 

Murat Gürsoy'un Dünya gazetesinde yayımlanan yazısı şöyle:

ORDU'DAN

OR-Gİ gerçek oldu...

OR-Gİ Havalimanı projesi üzerinden tam 41 yıl geçti. 3 tane cumhurbaşkanı, 11 başbakan, 30 bakan geldi ama sonuç bir türlü gelmemişti. Sonunda tarihler 22 Temmuz 2011 Cuma gününü gösterdi. Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Ordu'nun öz çocuğu İçişleri Bakanımız İdris Naim şžahin, OR-Gİ Havalimanı için çok çalışan Ordu milletvekili Enver Yılmaz ve Giresun milletvekili Nurettin Canikli, Enerji eski Bakanımız Hilmi Güler ile Ordu ve Giresun valilerimiz, sivil toplum kuruluşu başkanlarımız ve Ordu-Giresun halkının katılımı ile temel atma töreni resmen gerçekleşti.

OR-Gİ Havalimanı, Türkiye'de denize yapılacak ilk havalimanı olma özelliğini taşıyor. Hayalimizi gerçekleştirecek olan ihaleyi alan Cengiz İnşaat ve İçtaş İnşaat, 528 günde altyapıyı tamamlama sözü verdiler. Ordulular ve Giresunlular 2014'ün şubat ayına şimdiden uçak biletini aldılar.

Bugüne teşekkür ederken bugünlere vesile olan isimleri unutmamak gerekiyor. Öncelikle Ordu Valiliği yapmış iki isimden bahsetmek istiyorum. Eski Ordu Valisi Sami Seçkin, beni bizzat telefonla arayarak gözyaşları içinde bu güzel töreni izlediğini söyledi. 'Artık Ordu ve Giresu'nun geleceği kurtulmuştur' dedi. çok duygulandım; aradan yıllar geçmişti ve telefondaki ses, OR-Gİ Havalimanı için kapı kapı dolaşarak bu memlekette simitçisinden gazozcusuna kadar proje için destek isteyen ve yer arayan Seçkin'in sesiydi. Sami Seçkin gibi yine büyük uğraş veren eski Ordu Valimiz Mustafa Malay'ı da unutmamak gerekiyor. Ayrıca 'Daha çok OR-Gİ projeleri gerçekleşecektir' diyen eski Ordu Valisi Ali Kaban'ı da analım.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ne demişti: 'OR-Gİ Havalimanı konusunda size destek vereceğiz. OR-Gİ Havalimanı'nı yapmayana oy vermeyin'. Ordu ve Giresun'daki tüm yerel gazeteler her gün Hisarcıklıoğlu'nun 'OR-Gİ Havalimanı'nı yapmayana oy vermeyin' sözüyle çıktı. Her Ordu ziyaretinde 'Sözümün arkasındayım, devam' dedi ve ülkemizin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan, Ordu Cumhuriyet Meydanı'nda tarih sözü verdi. 'OR-Gİ yapılacak, söz' dedi. Bugün işlerin bu noktaya ulaşmasında iki bölge milletvekili Enver Yılmaz ile Nurettin Canikli'yle beraber hep dik ve kararlı durdular. Onları da kutluyoruz. Ayrıca seçimlerin ardından İçişleri Bakanı olan İdris Naim şžahin'i de kutluyoruz. Kazanan Ordu ve Giresun insanı olmuştur.

Bu konuda gazetemiz DÜNYA'ya da bir yer açmak istiyorum. OR-Gİ Havalimanı'nın yapılması için hem ekonomi toplantıları yaptık hem de OR-Gİ ilavesi çıkardık. Tüm Türkiye'ye kararlı bir şekilde projeyi anlattık. Yerelde ise Ordu Olay Gazetesi'ni kutlamak gerekiyor. çünkü zaman zaman bu konuda çok yalnız bırakılsak da sonunda başardık. Kazanan Ordu ve Giresun insanı olmuştur. Artık Ordu ve Giresun sadece fındıktan ve memurdan gelecek paraya bakmaktan kurtulacak, başta turizm olmak üzere birçok alanda yatırımlar alacaktır. Her şey daha güzel bir Ordu ve Giresun için derken, emeği geçen herkese sonsuz teşekkür ediyoruz.

Murat Gürsoy / DÜNYA

 


Geri Dön