06 / 05 / 2024

Orca'ya Arap Turizm Teşkilat Başkanı'ndan ziyaret!

Orca'ya Arap Turizm Teşkilat Başkanı'ndan ziyaret!

  Arap Turizm Teşkilat Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri'nin fabrikasını ziyaret etti. Ziyareti sırasında Orca Yönetim Kurulu Başkanı Gül tarafından ağırlanan Bandar, konu hakkında geniş bilgiler aldı  



Türkiye'de bulunduğu süreyi yoğun temaslarla geçiren, Arap Turizm Teşkilat Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, Orca Ekolojik-Pasif Yapı ve Prekast Sistemleri'ni ziyaret etti.  Ziyareti sırasında Orca Sistemleri, Yönetim Kurulu Başkanı Gonca Gül tarafından ağırlanan Bandar, konu hakkında Gül'den geniş bilgiler aldı.

Orca ekolojik pasif yapı ve prekast sistemleri, 9 rıchter şiddetinde yıkılmayan, hiç enerjiye ihtiyaç duyulmadan yaşanan, bünyesinde nem, rutubet, küf, radon gazı bulundurmayan, karbon salınımı çok düşük, patentleri tamamen orca markasına ait olan inşaat sektöründe çok büyük bir buluş olan sistem geliştirmiştir. Dört kata kadar kendi kendine taşıyıcılık özelliğine sahip, orca sistem, üç kat üzere yapılanmalarda da, dış duvar ve iç duvarlarda prekast olarak kullanılmaktadır. 120 kgr/m3 ağırlığıyla çok hafif olan prekast duvarlar, tamamen taşıyıcı özelliğe sahiptir. Kısaca kiriş-kolona hiç yük getirmeyen prekast duvarlar, her 40cm/2000 kgr. Taşıyıcılığı özelliğiyle, çok katlı binalarda da 9 rıchter şiddetindeki depremlerde yıkılmazlık özelliği kazandırırken, %80 enerji tasarufu sağlamaktadır. Betonarmenin ömründen uzun bir ömüre sahip olan orca sistem, duvar bazında %100 geri dönüşümlüdür. En önemlisi bir Türk buluşudur.

Sistem ile yakından ilgilenen Arap Turizm Teşkilat Başkanı Dr. Bandar Fahad Al-Fehaid, herşeyden önce müslüman bir ülkede bulunan bu inşaat sistemini incelemekten sonra, çok etkilendiğini ifade eden, Bandar, sadece Türkiyenin yapılanmasında değil, bütün müslüman ülkelerin ve diğer dünya ülkelerinin yapılanmasında kullanılması gerektiğini dile getirdi.

Orca ekolojik-pasif yapı ve prekast sistemleri yöneticileri tarafından sadece yapı olarak değil, Ortadoğu ve Arap ülkelerindeki su problemini de kendi buluşları olan, deniz suyunu kullanıma kazandırılması, atıkları ve atık sularının kullanılabilir su haline getirilip kullanıma sunumuyla ilgili de Bandar'a bilgi verildi.

Orca ekolojik-pasif yapı ve prekast sistemlerinin, sadece yeniden yapılanmada değil, kentsel dönüşümlerde de çok hızlı, güvenilir bir sistem olduğu vurgulandı.


Geri Dön