28 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Ordu Büyükşehir 2016'nın ilk toplantısını gerçekleştirdi!

Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Toplantısını bugün gerçekleştirdi, toplantıda, ihtisas komisyonundan gelen raporlar ile dairelerden gelen teklifler görüşüldü.




Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, 2016 yılının ilk toplantısı olan Ocak Ayı Olağan Toplantısını bugün gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Çoruh başkanlığında gerçekleştirilen toplantıda, ihtisas komisyonundan gelen raporlar ile dairelerden gelen teklifler görüşüldü. 

 

40 GÜNDEM MADDESİ GÖRÜŞÜLDÜ

 

Büyükşehir Belediye Meclis Salonu’nda yapılan ve 40 gündem maddesinin görüşüldüğü olağan toplantıda İmar ve Bayındırlık Komisyonu, Plan ve Bütçe Komisyonu, Hukuk Komisyonundan gelen raporlar ile İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı, Yazı İşleri ve Kararlar Dairesi Başkanlığı, İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Destek Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, Mali Hizmetler Dairesi Başkanlığı, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanlığı ve Zabıta Dairesi Başkanlığının teklifleri görüşülerek karara bağlandı.

 

ORBEL A.Ş.NİN SERMAYESİ 50 MİLYON LİRA ARTIRILDI

 

Mecliste yapılan görüşmelerde Ordu Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden ORBEL A.Ş. nin faaliyetlerinin daha iyi yürütülmesi, iş hacminin genişletilmesi, faaliyet alanlarının çeşitlendirilmesi, menkul ve gayrimenkul yatırımları yapabilmesi amacıyla 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 18. Maddesi (i) bendine göre şirket sermayesinin 50.000.000 (elli milyon) TL artırılmasına karar verildi.

 

DENETİM KOMİSYONU OLUŞTURULDU

 

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanlığının 2015 yılı gelir ve giderleri ile bunlara ilişkin hesap kayıt ve işlemlerinin denetlenmesi amacıyla denetim komisyonu oluşturuldu. Yapılan oylamada denetim komisyonu üyeliklerine Ahmet Çoruh, Fahrettin Boğ ve Hüseyin Tavlı seçildi.

 

Toplantı sonunda Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi’nin 2016 yılı Şubat Ayı Olağan Toplantısı’nın 11 Şubat 2016 Perşembe günü saat 14:00’te yapılması kararlaştırıldı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi


Geri Dön