28 / 04 / 2024

Ordu Büyükşehir yeni yollar açıyor!

Ordu Büyükşehir yeni yollar açıyor!

Karşıyaka Mahallesi’nde önemli bir güzergâhın altyapısını tamamlayıp ardından bu güzergahı asfaltlayarak karayoluna alternatif bir yol oluşturan Ordu Büyükşehir, şimdi de Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde benzer bir çalışma yürütüyor.




Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin kentin araç yoğunluğunu azaltmak için sürdürdüğü yol çalışmaları aralıksız devam ediyor.

 

Kısa bir süre önce Altınordu ilçesi Karşıyaka Mahallesi’nde önemli bir güzergâhın altyapısını tamamlayıp ardından bu güzergahı asfaltlayarak karayoluna alternatif bir yol oluşturan Büyükşehir, şimdi de Altınordu ilçesi Cumhuriyet Mahallesi’nde benzer bir çalışma yürütüyor.

 

İKİ SOKAK TOPLAM 4 BİN 300 METRE

 

Cumhuriyet Mahallesi’nde 1356 ve 1358 No’lu sokaklarda başlatılan çalışmalarda imar planına göre tesviye edilen yollar kazı, dolgu ve altyapı çalışmalarının ardından sıcak asfaltla kaplanacak. Her iki sokakta toplam 4.300 metre uzunluğunda yapılacak yollar, 15 metre genişliğinde olacak.

 
BÖLGE TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

 

Altınordu ilçesinin önemli arterlerinden biri olacak yollar, Kayabaşı Mahallesi’nden Ordu Üniversitesine kadar olan kısımda bölge trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak. Karayoluna alternatif bir güzergah olarak kullanılacak olan yol, Ordu Büyükşehir Belediyesi ekiplerince kısa bir süre içerisinde tamamlanarak hizmete sunulacak.

 

Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin yürüttüğü çalışmada Cumhuriyet Mahallesi 1358 No’lu sokağın toplam uzunluğunun 2,17 km ve genişliğinin 15 metre, 1356 No’lu sokağın ise toplam uzunluğunun 2,13 km ve genişliğinin 15 metre olduğu belirtildi.



Ordu Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön