28 / 04 / 2024

Ordu Çevre Yolu toplam maliyeti 1 milyar 100 milyon lira!

Ordu Çevre Yolu toplam maliyeti 1 milyar 100 milyon lira!

Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan, üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ile 4 viyadük bulunan ve son yapılan değişikliklerle uzunluğu 23 kilometreye çıkarılan Ordu Çevre Yolu projesinin maliyetinin 1 milyar 100 milyon lira olduğu bildirildi...



Ordu'da yapımına 2012 yılında başlanan, üzerinde 6 tünel, 6 kavşak ile 4 viyadük bulunan ve son yapılan değişikliklerle uzunluğu 23 kilometreye çıkarılan Ordu Çevre Yolu projesinin maliyetinin, coğrafi şartlar nedeniyle 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiği bildirildi. Büyüksehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, çevre yolu inşaatında incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı. Yılmaz, Ordu Çevre Yolu'nun, özellikleriyle Türkiye'nin prestij projeleri arasında yer aldığını söyledi. Yılmaz, 23 kilometre yolun yüzde 40'lık bölümünün tünellerle geçildiğini vurgulayarak, yolun yapımında Marmaray, Karadeniz Sahil Yolu önemli projelere imza atmış firmaların görev almasının da Ordulular açısından ayrı bir gurur kaynağı olduğunu dile getirdi. 


GÜNDE 50 SANTİM 

Yılmaz, yolun zor bir coğrafya üzerinden ilerlediğini anlatarak, "Daha önce günde 30 metre tünel kazılırken şimdi günde 50 santimetre ilerlenebiliyor. dedi. Var olan zor şartları göze aldıkları için yolun bitişi konusunda tarih vermekten kaçındıklarını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "Burada bir siyasetin öngördüğü tarih var, bir de coğrafyanın öngördüğü tarih var. Çok şükür ihtilaf para veya başka bir konudan kaynaklanmıyor, sebep coğrafi koşullar. 

Zor şartlar altında çalışma devam ettiği için yolun bitişi konusunda tarih vermekte sıkıntı var. Bu asamadan sonra ne kadar zorlarsanız zorlayın, makineler çalışmadığı müddetçe yol açılmıyor. Yanlarına üç makine daha eklemek mümkün değil. Süreci izlemeye devam edeceğiz." Yolun maliyetinin kamuoyu ile paylaştıkları rakamların üstüne çıkmaya başladığına işaret eden Yılmaz, 650 milyon rakamının gelinen noktada 1 milyar 100 milyon lira seviyelerine yükseldiğini belirtti.


Günboyu


Geri Dön