22 / 11 / 2024
fuzul

Ordu-Giresun Havaalanı altyapı inşaatının yaz sonu bitirilmesi planlanıyor!

Ordu-Giresun Havaalanı altyapı inşaatının yaz sonu bitirilmesi planlanıyor!

Ordu Ticaret ve Sanayi Odası(OTSO) ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) başkanları, Meclis Başkanları ve üyeleri Ordu’da yapımı devam eden Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu...





Ordu Ticaret ve Sanayi Odası (OTSO) ve Giresun Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) başkanları, Meclis Başkanları ve üyeleri Ordu’da yapımı devam eden Ordu ve Giresun illerinin ortak kullanacağı Ordu-Giresun Havalimanı inşaatında incelemelerde bulundu.


Ordu-Giresun Havalimanı Proje Müdürü İnşaat Mühendisi Ömer Işık, havalimanındaki çalışmalar hakkında ticaret ve sanayi odaları üyelerine bilgi verdi.


IŞIK: “ÜST YAPI ÇALIŞMALARI ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA İÇERİSİNDE BAŞLAYACAKTIR”


Ömer Işık, Ağustos sonu itibari ile havaalanının alt yapı inşaatını bitirmeyi planladıklarını ifade etti.


Üst yapı ihalesinin de yapıldığını aktaran Işık, “Ordu-Giresun Havaalanı inşaatının pistin 3 kilometre uzunluğunda ve 45 metre genişliğinde imalatı var. Yapılan asfalt çalışmasının normal kalınlığı 29 santim olması gerekiyor, şuan 25 santim asfaltını tamamlamış bulunuyoruz. Geriye kalan 4 santimlik asfaltımızı da mayıs ayı içerisinde 15 günlük kısa bir süre zarfında tamamlamayı planlıyoruz. Tamamen konfora yönelik bir asfalt çalışması yapacağız. Mendireğimizin toplam uzunluğu 4 bin 550 metre uzunluğundadır. Koruyucu mendireğimiz toplan 7 bin 335 metre uzunluğunda. Temmuz ayı sonu itibari ile de koruyucu mendireğini tamamlamış bulunuyoruz. Ordu ve Giresun taraflarında her iki yanda da 600’er metre uzunluğunda yaklaşım ışıklarımız var. Batı kısmı tamamen bitmiş durumda. Elektrik alt yapısı çalışmaları tamamlandı sadece elektrik kablolama çalışmaları kaldı. Doğu tarafının yaklaşım ışının 150 metresi kaldı. Onu da önümüzdeki hafta bitireceğiz. Oranın alt yapısı da nisan ayı sonu itibari ile tamamlanacak. Yaklaşık olarak havaalanında 180 kilometrelik kablo çalışması var. Mayıs ayı sonu itibari ile de kablolama çalışmasını bitirmiş olacağız. Ağustos sonu itibari ile havaalanı alt yapı inşaatını bitirmeyi planlıyoruz. Üst yapı ihalesini yeni bir firma aldı. İhaleyi Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yaptı. Yeni firma önümüzdeki hafta içerisinde çalışmalarına başlayacaktır” dedi.


ŞAHİN: “40 YILDIR LAZIM OLAN BİR HİZMETTİ”


OTSO Başkanı Servet Şahin incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, “Ordu-Giresun Havaalanı bize 40 yıldır lazım olan bir hizmetti. Geçte olsa mükemmel bir havaalanı olacak. Ordu ve Giresun olarak biz mutluyuz. İl dışındaki Ordulular ve Giresunlular da mutlu olacaktır. Hafta sonlarından otobüs fiyatına memleketlerine gelecekler. Her iki il içinde hayırlı olacağına inanıyorum. Sadece bizler değil, Ordu ve Giresun’a yatırım yapan iş adamları da günü birlik gelip gidecekler. Yatırımcı içinde cazip bir ortam yaratılmış olacak. İllerimiz göç vermektedir en azından göç duracaktır. Geri dönüşler başlayacaktır. OTSO olarak bu güne kadar hep Giresun Ticaret ve Sanayi Odası ile birlikte istişare ederek hareket ettik. Havaalanında bölgenin taksicileri ve dolmuşçularını yeni yatırımcılar değerlendirilecektir. Bizde işsizlik çok fazla Ordu ve Giresun Havaalanı’ndan istifade etsin istiyoruz. Havaalanındaki paylaşım Ordu ve Giresun’un potansiyeline göre yapılacaktır. Havaalanı otoparklarının Orduspor ve Giresunspor’a sürekli bir gelir getirmesi açısından değerlendirilebilir. Şahıslara verilirse sıkıntılı olur. Ben havaalanında emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diye konuştu.


“ÇOK ABARTILI BİR PROJEDE DEĞİL”


Havaalanından sonra Ordu ve Giresun’un en önemli ihtiyacının liman ve tren yolunun 2017 yılına kadar programa alınmasını gerektiğini ifade eden Başkan Şahin, “Yük limanı Giresun’da var. Biz de Ordu olarak bir yolcu limanı ve kuru rezerv limanı yok. Çok abartılı bir projede değil. Ordu ve Giresun’un inşallah bir kuru rezerv limanı olabilir. Ordu ve Giresun denizi olup limanı olmayan illerdendir. Samsun-Çarşamba’ya kadar gelen liman neden Ordu ve Giresun’a kadar geçip Trabzon’a gitmesi lazım. Tren yolunun artık programa alınmasını istiyoruz. İnşallah 2017 yılı programına alınacağına inanıyorum” şeklinde konuştu.


ÇAKIRMELİKOĞLU: “BU BİRLİKTELİK İLERLEYEN SÜREÇTE DE DEVAM EDECEK”


Giresun Ticaret ve Sanayi Odası(GTSO) Başkanı Hasan Çakırmelikoğlu ise, “Ordu ve Giresun Havaalanı kentlerimizin kültürel olarak büyümesine vesile olacak. Ordu ve Giresun yatırım yapılması gereken iller arasında yer alıyor. Hem teşvik hem de ulaşım ile birlikte yerini alması gerekiyor. En önemlisi de iş adamlarımızın zaman ile yarışmasıdır. Artık Ordu-Giresun illeri ülkenin ekonomik ve kültürel olarak en önde gidecek iller arasında olacağına inanıyorum. Bu proje Ordu ve Giresun’un birlikte girişimiyle yapılan bir projedir. Sadece Ordu Ticaret ve Sanayi Odası’nın değil. Tüm sivil toplum kuruluşlarının, siyasilerin, kurum, kuruluşların, basın kuruluşlarının da birlikte olmasıyla birlikte oluşumun ürünüdür. Bu birliktelik ilerleyen süreçte de devam edecek. Bölgenin menfaatleri doğrultusunda çalışmalarımız devam edecek” şeklinde konuştu.



Doğu Rehberi


Geri Dön