16 / 05 / 2024

Ordu Gölköy'de içme suyu isale hattında ilk kazma vuruldu!

Ordu Gölköy'de içme suyu isale hattında ilk kazma vuruldu!

OSKİ Genel Müdürlüğü 2015 yatırım programı dahilinde, Ordu'nun dört bir yanında projelerini hayata geçirmeye devam ediyor.



Gölköy'ün Damarlı Mahallesi ve Ulubey'in Yukarıkızılen mahalleleri içme suyu isale hattı çalışmalarına ilk kazma vuruldu. Yürütülen çalışmalarla birlikte özellikle yaz aylarında Gölköy Damarlı ve Ulubey Yukarıkzılen Mahalle sakinlerinin yaşamış olduğu su sorunu bu yatırımlarla son bulacak. 

Ulubey Yukarıkızılen Mahallesinden başlayan 16.000 metre uzunluğundaki içme suyu hattı yapımı çalışmasının 4.000 metresi tamamlandı. Ayrıca proje kapsamında bölgeye 1 adet 50 metreküp ve 1 adet 100 metreküp olmak üzere 2 adet içme suyu depo inşa edilecek. 



OSKİ Genel Müdürü Fatih Yürük çalışmalar hakkında bilgi vererek şunları ifade etti: "Gölköy Damarlı ve Ulubey Yukarıkızılen projesi kapsamında, Tez Deresi üzerinden cazibeli olarak Gölköy ve Gürgentepe arıtma tesisine giden suyun, Damarlı Mahallesine yapacağımız yeni 100 metreküplük ana depoya ulaşımını sağlanarak, hanelere dağılımı gerçekleştireceğiz. Yine aynı hat üzerinde Ulubey Yukarıkızılen Mahallesine içme suyu hattı döşeyerek, suyun mevcut depoya ulaşımı sağlayıp mahalle halkının sağlıklı içme suyuna kavuşmasını sağlayacağız" dedi. 



Vizyon (Ordu)


Geri Dön