02 / 05 / 2024

Ordu inşaat sektörü gelişim gösteriyor!

Ordu inşaat sektörü gelişim gösteriyor!

Fatih Sarı, “Ordu, Karadeniz’de bakir bir il ve gelişime açık olması sonucu yatırımcıların cazibe noktası haline geldi. Yatırımcıların gelecek olması inşaat sektörünü de olumlu etkileyecektir” dedi.



30 Mart yerel seçimlerinin ardından Büyükşehir olan Ordu’da yatırımlar her geçen gün artıyor. Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılması, yatırımların artması ve turizm alanlarının genişlemesi ile birlikte yatırımcıların ilgisini çeken Ordu’da inşaat sektörü de her geçen gelişiyor. Ordu’daki inşaat sektörünü ve gelişimin sebepleri hakkında konuşan İnşaat Mühendisleri Odası Ordu İl Temsilcisi Fatih Sarı, "Büyükşehir olduktan sonra yatırımlar arttı. Ordu’da inşaat sektöründe önemli oranda gelişme var. Yurt dışından birçok yatırımcı Ordu’yu tercih etmeye başladı. İnşaat sektörü geliştikçe, Ordu’da gelişiyor. Ordu artık değer kazanıyor, bu değeri kazanmasında Ordu-Giresun Havalimanı’nın açılması, büyükşehir oluşumuz ve çevre yolu gibi gelişmeler etkili oldu" diye konuştu.


"İNŞAAT SEKTÖRÜ 1 KASIM’A KADAR ÇOK SANCI ÇEKTİ"

7 Haziran seçimlerinden sonra inşaat sektöründe durgunluk yaşandığını ve tek parti iktidarı ile bu durgunluğun ortadan kalmaya başladığını aktaran Sarı, "İnşaat sektörü açısından tek parti iktidarı Türkiye’de olduğu gibi Ordu’da da sevinç ile karşılandı. 7 Haziran’dan sonra 1 Kasım’a kadar inşaat sektörü çok sancı çekti. Ev alacak olan, ev yapacak olan hep karamsar kaldı. Vatandaş ve inşaatçı cebindeki parasının kaybolmasından korktu, arzularını hep ötelediler ve önlerini görmek istediler. Bütün sistem buna bağlı idi ve artık bu sorun da ortadan kalktı. Bundan sonra özellikle Ordu’yu çok güzel günler bekliyor. Ordu, Karadeniz’de bakir bir il ve gelişime açık olması sonucu yatırımcıların cazibe noktası haline geldi. Yatırımcıların gelecek olması inşaat sektörünü de olumlu etkileyecektir. Ordu artık her anlamda kabuğunu kıran bir il olacaktır" şeklinde konuştu.



Hürriyet 




Haber Karadeniz'de İlk Haber Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...


Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması, yatırımların artması ve turizm alanlarının genişlemesiyle yatırımcıların ilgisini çeken Ordu'da inşaat sektörü de her geçen gelişiyor. Ordu'daki inşaat sektörünü ve gelişimin sebepleri hakkında konuşan inşaat Mühendisleri Odası Ordu il Temsilcisi Fatih Sarı, "Büyükşehir olduktan sonra yatırımlar arttı. Ordu'da inşaat sektöründe önemli oranda gelişme var. Yurt dışından birçok yatırımcı Ordu'yu tercih etmeye başladı, inşaat sektörü geliştikçe, Ordu'da gelişiyor. Ordu artık değer kazanıyor, bu değeri kazanmasında Ordu-Giresun Havalimanı'nın açılması, büyükşehir oluşumuz ve çevre yolu gibi gelişmeler etkili oldu" diye konuştu. 7 Haziran seçimlerinden sonra inşaat sektöründe durgunluk yaşandığını ve tek parti iktidarı ile bu durgunluğun ortadan kalmaya başladığını aktaran Sarı, "inşaat sektörü açısından tek parti iktidarı Türkiye'de olduğu gibi Ordu'da da sevinç ile karşılandı, 7 Haziran dan sonra 1 Kasıma kadar inşaat sektörü çok sancı çekti, Ev alacak olan, ev yapacak olan hep karamsar kaldı. Vatandaş ve inşaatçı cebindeki parasının kaybolmasından korktu, arzularını hep ötelediler ve önlerini görmek istediler. Bütün sistem buna bağlı idi ve artık bu sorun da ortadan kalktı. Bundan sonra özellikle Ordu'yu çok güzel günler bekliyor" şeklinde konuştu.


Karadeniz'de İlk Haber



Geri Dön