02 / 05 / 2024

Ordu Ünye'deki kentsel dönüşümde son durum ne?

Ordu Ünye'deki kentsel dönüşümde son durum ne?

Ünye'ki kentsel dönüşümün birinci etabı olan Rüzgarlı Sokak çalışması kapsamında Ünye Belediye Konservatuarı ve Belediye Sineması’nın yıkım işleminin başladığını belirten Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediye çalışmalarının devam ettiğini söyledi.



Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, belediye olarak ilçede yatırımları hızlı bir şekilde sürdürdüklerini, yeni yatırımlar için proje çalışmalarının devam ettiğini söyleyerek Tabakhane Deresi Projesi, Niksar ve Saray Caddesi çalışmaları, Kentsel Dönüşüm, Yüzme Havuzu, Ünye Kalesi, Kültür Yolu ve turizm çalışmalarının son durumuna ilişkin açıklama yaptı.


Kentsel Dönüşümün birinci etabı olan Rüzgarlı Sokak çalışması kapsamında Ünye Belediye Konservatuarı ve Belediye Sineması’nın yıkım işleminin başladığını belirten Başkan Çamyar, “1968 yılından bu yana kiracılık yapan ve orayı evi gibi benimseyen arkadaşlarımız projemizi gördüklerinde ellerinden gelen gayreti, çabayı ve iyi niyet göstergesini ortaya koydular. Hiç bir sıkıntı, hiçbir gürültü olmaksızın, evet bu proje buraya yakışır bu şekliyle bize gerekli kolaylığı gösterdiler” dedi.


Ünye Belediye Başkanı Ahmet Çamyar, düzenlediği basın toplantısı ile 1 Kasım seçimlerinde istikrarın kazandığını, yeni kurulan hükümetle hizmetlerin genelde ve yerelde devam ettiğini söyledi.


- Tabakhane Deresi Projesi sürüyor -


Ünye Belediyesi olarak yürüttükleri son dönem çalışmalarına ilişkin bilgi veren Başkan Çamyar, Tabakhane Deresi Islah Projesi kapsamında yol çalışmasının tamamlandığını, kaldırım çalışmalarında sona gelindiğini söyledi.


Proje kapsamında yürütülecek çalışmalara ilişkin Çamyar, “Kaldırımın ardından elektrik direkleri ve korkuluklar takılacak. O bölgede akasya ağaçlarından oluşacak olan ağaçlandırma çalışmasıyla ilgili alt yapı çalışmalarını başlattık. Sahil boyundan sanayiye kadar olan güzergahla ilgili kamulaştırma çalışmaları devam ediyor. Bölge Müdürlüğümüzün kamu yararı kararı almakla, kadastroyla ilgili teknik çalışmaları sürdürülüyor” dedi. 


- Büyük Cami Caddesi projesi -


Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından sıcak asfalt çalışması yapılarak kaldırım çalışmasına geçilen Akkuş-Niksar Caddesi ile birlikte Saray Caddesi çalışmalarının son durumuna ilişkin Başkan Çamyar, şu bilgiyi verdi:


“Saray Caddesi çalışması kapsamında Çakırtepe yolunun sıcak asfalt çalışması bitirilip, kaldırım çalışmaları ve bir taraftan elektrik direkleriyle ilgili yenileme çalışmaları devam ediyor. Ardından da Hükümet Caddesi’ne doğalgaz çalışması için girilecek. Büyük Cami’nin önündeki caddenin projesi de hazır, birkaç teknik dokunuşla daha geniş kaldırımlarla orta güzergahtan tek yönlü trafik akışının olacağı bir düzenleme yapacağız.”


- Kentsel dönüşüm başladı -


Ünye’de Kentsel Dönüşüm’ün startını Rüzgarlı Sokak projesiyle verdiklerini belirten Başkan Çamyar, bu kapsamda Ünye Belediye Konservatuarı ve Belediye Sineması yıkımına başladıklarını söyleyerek, “Rüzgarlı Sokağın binaların kaldırılması ve denize bağlantıyla beraber orada ciddi bir trafik akışı rahatlığını da sağlamış olacağız” dedi.


Belediye Başkanı Çamyar, ilçede belediye olarak yürüttükleri diğer çalışmalara ilişkin şu açıklamayı yaptı:


“Bir taraftan Ünye’miz de konteynırların yeraltına alınmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor, yer altı konteynırlarının 20’sini yerleştirdik, sayı olarak 30’a ulaştığımızda diğer araçları çekeceğiz.


- Ünye Kalesi’yle ilgili ihaleye çıkacağız -


Ünye Kalesi’yle ilgili parselin Ünye Orman İşletme Müdürlüğü’nden Ünye Belediyesi’ne devri gerçekleşti. Bizde hemen dehlizlerin açılması ile ilgili ihalemizi yapmış olacağız.


- Yüzme havuzunda detaylara başlandı-


Ünyelinin bizden beklemiş olduğu projelerden biri yüzme havuzu projesi, bununla ilgili Ankara’da bir firma proje çizim işlemlerini bitirdi, detay proje çalışmaları devam ediyor.


- 47 yıllık bina yıkıldı -


Önemli projelerimizden biri Belediye Sineması’nın olduğu alandı, yıkım çalışmalarına başladık. 1968 yılından bu yana kiracılık yapan ve orayı evi gibi benimseyen arkadaşlarımıza, kardeşlerimize teşekkür ediyorum. Çünkü projemizi gördüklerinde arkadaşlarımız elinden gelen gayreti, çabayı ve iyi niyet göstergesini ortaya koydular. Hiç bir sıkıntı, hiçbir gürültü olmaksızın, evet bu proje buraya yakışır bu şekliyle bize gerekli kolaylığı gösteren hemşirelerimize teşekkür ediyoruz.


- Kültür Yolu projesi -


Kültür Yolu çalışması kapsamında yakın zamanda Saray Hamamı ihaleye çıkacak, teknik alt yapısı ve projesi hazır. Anıtlar Kurulu’ndan onayı hazır. Bununla ilgili 315 bin lira paramızda Ordu Valiliği’nde hazır ve üste kalan rakamı Ünye Belediyesi tamamlamak suretiyle ihale sürecine YİKOB götürecek. Valilik kanalıyla, güzel bir eser ortaya çıkacak. O bölgeyle Kefeli Han’ın arasında ki arazinin tamamını manolya ağaçları ile süsleyeceğiz. Bununla ilgili projeyi yürütüyoruz.”



Fatsa Gazetesi



Haber Ordu Vizyon Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


Ordu'nun Ünye ilçesinde kentsel dönüşüme start verildi. Ordu'nun Ünye ilçesinde Kentsel Dönüşüm kapsamında yıkım işlemleri başladı. Bakanlık tarafından riskli olduğu belirtilen rüzgarlı sokaktaki Belediye Sineması ve Kültür Merkezinin yıkımına başlandı. Sokakta yıkım çalışmaları sürüyor. Yıkılan binaların yerine ise Belediye İş Merkezi yapılacak. Yapılacak olan binanın içerisinde sinema ve sosyal yaşam alanları yer alacak. Kentsel Dönüşümle birlikte rüzgarlı sokak bulvara kavuşturulacak ve riskte ortadan kaldırılacak. Yıkım işlemlerinin kısa süre içerisinde tamamlanması bekleniyor. Alanın molozlardan temizlenmesiyle de iş merkezinin yapımına başlanacak. Yapılacak olan iş merkezinde bir çok ünlü firma da Ünyelilerle buluşacak. 


Ordu Vizyon Gazetesi


Geri Dön