28 / 04 / 2024

Ordu kentsel dönüşümde son durum ne?

Ordu kentsel dönüşümde son durum ne?

Ordu Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ arasında, Ordu’da uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle ilgili protokolün imzalanmasıyla birlikte Fatsa’ya yapılması planlanan Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı Projesi, herkesi heyecanlandırdı.



Ordu Büyükşehir Belediyesi ve  TOKİ  arasında, Ordu’da uygulanacak Kentsel Dönüşüm Projeleri’yle ilgili protokolün imzalanmasıyla birlikte Fatsa’ya yapılması planlanan Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı Projesi, herkesi heyecanlandırdı.


Önceki gün TOKİ ile imzalanan protokol sonrası açıklamada bulunan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Öncelikli olarak Altınordu ilçesinde iki alanda, Daha sonra etaplar halinde, Fatsa ilçesinde 2 alanda, Ünye ilçesinde 2 alanda, Ulubey ve Gürgentepe ilçelerinde Toplu Konut projeleri yapılacak” demişti.


Bu açıklama kamuoyunda vatandaşların heyecanlanmasına neden oldu.


Fatsa’da Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar diyarı Projesinin gündeme gelmesini değerlendiren vatandaşlar, “Ordu’nun Büyükşehir olmasıyla birlikte çok sayıda proje hem il hem de ilçelerde hayata geçeceği söylenmişti. Bu noktada Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan 5 büyük projeden bahsetmiş ve bizleri çok heyecanlandırmıştı. Uzun bir süredir somut bir adımın atılmadığı Fatsa Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar diyarı Projesiyle ilgi sevindirici haber dün Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz ile Toplu Konut İdaresi (TOKİ) Başkanı Mehmet Ergün Turan arasında imzalanan protokolle geldi. Beklentimiz bu projelerin çalışmalarının en kısa süre başlamasıdır. Fatsa için çok güzel bir haber verildi. Bu projelerle hem yeni bir meydana hem de eski çöplük alanın muazzam bir sosyal yaşam alanı olması sağlanacaktır. Şimdiden emeği geçenlere çok teşekkür ediyoruz. Fatsa için çok güzel hizmet olacak diyebiliriz” diye konuştu.


Geçtiğimiz Nisan ayında Fatsa Belediye Başkanı Hüseyin Anlayan, Harikalar Diyarı Projesinde somut çalışmaların Ordu Büyükşehir Belediyesi tarafından 2015 yılı içerinde başlayacağını söylemişti.  Başkan Anlayan, yaptığı açıklamada, “Harikalar Diyarı Projesi’nin büyükşehir belediyesi tarafından kentsel dönüşüm kapsamında yapılacak. Bu projemiz yeni Cumhuriyet Meydanı projemiz ile bir bütün. 210 dönüm alana yapılan Harikalar Diyarı Projesini Ordu Büyükşehir Belediyemiz üstlenmiştir. Büyükşehir olmadan önce Çevre ve Şehircilik Bakanlığı zaten Evkaf Mahallesindeki stat bölgesini kentsel dönüşüm programına almıştı. Fatsa İlçemizin en önemli projeleri Cumhuriyet Meydanı ve Harikalar Diyarı projeleridir” cümlelerine yer vermişti.


Mir Kuzey


Geri Dön