12 / 05 / 2024

Ordu Ünye'ye yeni Belediye İş Merkezi inşa edilecek!

Ordu Ünye'ye yeni Belediye İş Merkezi inşa edilecek!

Ordu’nun Ünye ilçesinde Bakanlık tarafından riskli yapı olarak değerlendirilen Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemleri Salı günü başlayacak.



Ordu’nun Ünye ilçesinde Bakanlık tarafından riskli yapı olarak değerlendirilen Belediye Sineması ve Kültür Sarayı binalarının yıkım işlemleri Salı günü başlayacak.


Proje ile hem vatandaşlara sosyal yaşam alanı kazandırılacak hem de Rüzgarlı Sokak projesi ile Ünye nefes almış olacak.


Çevre ve Şehircilik Bakanlığı, Ünye Belediye Caddesi üzerinde bulunan Belediye Sineması ve Belediye Kültür Sarayı binalarını riskli yapı olarak değerlendirip 6306 Sayılı Afet Riski Altındaki Alanların Dönüştürülmesi Kanunu kapsamında rapor oluşturarak iki alanında yönetmelik gereği yıkılıp dönüştürülmesine karar vermişti. Geçtiğimiz haftalarda iki binanın olduğu alanda zemin etüt çalışmalarının bitirilmesi ve esnafların da dükkânları boşaltmaya başlaması ile alan yıkıma hazır hale getiriliyor. Yıkım işlemlerine gerekli güvenlik önlemlerinin alınmasının ardından 17 Kasım Salı günü başlanacak.


Ünye’ye Modern Bir Yapı Kazandırılacak


Ünye Belediyesi, değişim ve gelişimde sürekliliği yakalayarak, sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde vatandaşların ihtiyaçlarına cevap verecek projeleri Ünye’ye kazandırmaya devam ediyor. Vatandaşların sosyal yaşamlarını, eğitimlerini ve kültürünü olumsuz yönde etkileyen çarpık yapılaşmanın önüne geçmek için başlatılan Kentsel Dönüşüm Projesine start veriliyor. Bu kapsamda Ünye’de Belediye Sineması ve Belediye Kültür Sarayı’nın yıkılıp yerine içerisinde sineması, sosyal yaşam alanları bulunan modern bir Belediye İş Merkezi Projesi hayata geçirilecek. Bu proje ile Ünye’ye yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırılmış olacak hem de rüzgârlı sokakta açılacak bulvar ile Ünye nefes almış olacak.


Ünye’nin Yaşam Standardı Yükselecek


Belediye Sineması ve Belediye Kültür Sarayı’nın olduğu alandan Başlayan Kentsel Dönüşüm Projesi, Sanayi Sitesi, Pazar Yeri ve Şehir Stadyumunun olduğu alanlarda devam edecek. Yapılan projeler sonunda yalnızca binalar değişmeyecek, aynı zamanda sosyal dönüşüme de katkı sağlanmış olacak. Kentsel dönüşüm ile mahallelere sosyal yaşam alanları ve donatılar kazandırılarak Ünye’nin yaşam standardı yükselecek.


Belediye İş Merkezi


Belediye Sineması ve Kültür Sarayı yerine 1700m² taban alanı ve toplam 13000m² inşaat alanı olan projede; bodrum katta 37 araçlık otopark, zemin katta 2 adet 26m², 8 adet 64m², 1 adet 180m² ve 360 m² bodrum bağlantılı market bulunuyor. 1.2. 3. ve 4. Katlarda ise 12 adet 75m², 12 adet 65m², ve 6 adet 36m² işyeri bulunuyor. Ayrıca 4.Katta 71m² ve 112 kişilik 2 adet cep sinema, 1 adet 215 m² restoran, 1 adet 134m² çocuk oyun alanı, 4 adet fast food ve 187 m² teras yer alacak.


Mir Kuzey


Geri Dön