02 / 05 / 2024

Bayburt'a göçmen barınma merkezi inşa edilecek!

Bayburt'a göçmen barınma merkezi inşa edilecek!

Bayburt'ta, Türkiye'ye gelerek farklı illere yerleşen göçmenlerden çeşitli nedenlerle ülkelerine iadesi gerekenlerin barınması için Göçmen Barınma Merkezi inşa edilecek.



İl Göç İdaresi Müdürü Hüsnü Yağmur, makamında gazetecilere yaptığı açıklamada, Türkiye'ye gelen göçmenlerden bazılarının çeşitli işlem ve kriterler sonucunda ülkelerine iadelerinin söz konusu olduğunu belirterek bu kişilerin iade sürecinde farklı illerde oluşturulan göçmen barınma merkezlerinde gözetim altında tutulduğunu söyledi.


Bu kapsamda İçişleri Bakanlığı ve Göç İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından Bayburt'ta da Göçmen Barınma Merkezi kurulması için çalışma başlatıldığını ifade eden Yağmur, şöyle devam etti:


"Yapılan araştırmalar sonucunda Bayburt-Gümüşhane karayolu güzergahındaki Organize Sanayi Bölgesi mevkisinde 30 dönümlük alana yaklaşık 10 milyon avroluk tesis inşa edilecek. Bu tesiste barınacak göçmenler, kesinlikle kent merkezine inemeyecek. Bu kişiler, barınma merkezi içerisinde sürekli gözetim altında olacak."


Yağmur, önümüzdeki aylarda inşasına başlanacak merkezin işleyişi için 200 kişinin sürekli istihdam edileceğine işaret ederek şunları kaydetti:


"Bayburt, göçmen sayısı bakımından en küçük il ancak göçmenlerin de hiçbir sorununun olmadığı bir il. Bu da Bayburt halkının göçmenlere gösterdiği şefkat ve merhametten kaynaklanmaktadır. Halkımız, sivil toplum kuruluşları ve devlet kurumlarımız, ellerinden gelen tüm imkanları seferber ederek göçmenleri bağırlarına basmış, gerektiği gibi de davranmışlar ve davranmaya da devam etmektedir. İlimizde geride bıraktığımız bir yıl içerisinde hiçbir göçmenle ilgili adli vaka yaşanmamıştır."


AA


Geri Dön