29 / 04 / 2024

Ordu Yelken Kulüp arazisindeki otelin imar planı incelendi!

Ordu Yelken Kulüp arazisindeki otelin imar planı incelendi!

Ordu'da Yelken Kulüp'ün yerine yapılan otel için açılan davayla ilgili atanan bilirkişi heyetleri, dün otelde incelemelerde bulundu. Bilirkişi heyeti otelin imar planına ve ilgili mevzuata uygun olup olmadığını araştırmaya başladı.




Ordu'da Yelken Kulüp'ün yerine yapılan otel için açılan bir davayla ilgili atanan bilirkişi heyetleri, dün sahada incelemelerde bulundu. 



Bilirkişi heyeti Yelken Kulüp arazine yapılan otelin 1983 yılında onaylanan Ordu Ana İmar Planı ve Uygulama İmar Planının mevzuata, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun olup olmadığıyla ilgili incelemelerde bulundu. Ayrıca heyet, eski Yelken Kulüp'ün yerine yapılan otel ilgili açılan dava için oluşturulan otel için alınan iksa ruhsatının taşınmazın imar durumuna, imar planına ve ilgili mevzuata uygun olup olmadığına; aynca karayolu çekme mesafesine uyulup uyulmadığının tespiti amacıyla inceleme yaptı. 



Öte yandan, bilirkişi heyeti içerisinde yer alan bir kişiye itiraz edilmesi nedeniyle, rıhtım alanındaki inceleme ileri bir tarihe ertelendi. 





Ordu Olay Gazetesi




Haber Ordu Hayat Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı ;



Ordu Altınordu ilçesinde sahil dolgusu için açılan iki dava, eski Yelken Kulüp’ün yerine yapılan otel için ise açılan bir davayla ilgili atanan bilirkişi heyetleri, inceleme yapacak.


Bilirkişiler, açılan davalardan birinin konusu olan, Rıhtım Alanı olarak adlandırılan bölgede deniz dolgu işlemi yapılmasını öngören ve Büyükşehir Belediyesince onaylanan “Altınordu Sahil Bandı Tahkimat Projesinin” projenin dayanağı imar planına, imar ve kıyı mevzuatına uygun olup olmadığının tespiti için yerinde inceleme yapacak. Bilirkişi heyetinin inceleme yapacağı diğer bir davanın konusu ise 1983 yılında onaylanan Ordu Ana İmar Planı ve Uygulama İmar Planının mevzuata, şehircilik ilkelerine ve planlama esaslarına uygun olup olmadığıyla ilgili.


Eski Yelken Kulüp’ün yerine yapılan otel ilgili açılan dava için oluşturulan Bilirkişi heyeti de otel için alınan iksa ruhsatının taşınmazın imar durumuna, imar planına ve ilgili mevzuata uygun olup olmadığına; ayrıca karayolu çekme mesafesine uyulup uyulmadığının tespiti amacıyla inceleme yapacak. 




Ordu Hayat



Geri Dön