01 / 05 / 2024

Ordu'da 5 futbol sahası büyüklüğünde toprak aktı!

Ordu'da 5 futbol sahası büyüklüğünde toprak aktı!

5 futbol sahası büyüklüğünde toprağın aktığı heyelanda, iki katlı evi 500 metre sürüklenen Nazım Kontaşın cesedi 3 km. uzaklıkta çamura gömülü bulundu...



Orduya 18 saatte metrekareye 150 kilo yağış düşünce, önce sel sonra heyelan oldu.

Ordunun Perşembe İlçesine bağlı Yeniköyde öğle saatlerinde, aşırı yağış yüzünden meydana gelen heyelanda, içinde 2 kişinin bulunduğu iki katlı ev yaklaşık 500 metre sürüklenerek çöktü. Toprak altında kalan evde bulunan Nazım Kontaşın cesedi 3 km. uzamlıkta bulundu, eşi Nezamet ise hala aranıyor. Ancak çevre illerden de gelen takviye kuvvetler ve AKUTla yapılan arama çalışmaları, toprak kaymasının sürmesi nedeniyle güçlükle sürdürülüyor.

5 futbol sahası kaydı

Yaşanan dehşeti anlatan Perşembe Kaymakanı Abdullah Küçük, Yeniköyde çok büyük bir heyelan oldu. Heyelan neticesinde 1 ev göçük altında kaldı ve tespit ettiğimiz kadarıyla Nazım ve Nezaket Kontaş göçük altında kaldı. Heyelanın büyüklüğü yaklaşık 5 futbol sahası büyüklüğünde. 500 metre uzunluğunda ve 70 metre genişliğinde. Malesef büyük bir afete maruz kaldık. Arama kurtarma faaliyetleri sürüyor ama bir yandan da göçük sürüyor. Bu yüzden biz sürüklenen evin yanındaki 4 evi de boşalttık dedi.

Komşuları: Çıkın dedik

Heyelanda toprak altında kalan Nazım ve Nezaket Kontaşın komşusu olduğunu söyleyen Ahmet Özgün, Nazım Kontaş ve eşi evdeydi. Camdalardı. Dışarı çıkın diye bağırdık. Çıkamıyoruz dediler. Bir gürültü ile ev kaydı diye konuştu. Öte yandan Ordu-Perşembe yolundaki heyelanda, yolun bir şeridi tamamen denize uçtu. Bölgede güvenlik tedbiri alan polis ve jandarma ekipleri hiçbir aracın geçişine izin vermedi. Çöken yol yüzünden altındaki toprağın tamamen denize aktığı yola dökülen asfalt ise havada kaldı.

Orduda yaşanan sel felaketinin ardından evleri kayan ve eşiyle kaybolan Nazım Kontaşın cesedi bulundu. Acı haber Kurtuluş Mahallesindeki yöre sakinlerinden geldi. Ekipler, bölgeye giderek toprak içerisindeki Nazım Kontaşın cesedini çıkardı. Kaymakam Abdullah Küçük, Olay Yeniköyde oldu. Ceset 3 km. uzaklıktaki Kurtuluş Mahallesinde bulundu. Biz kendisini şahitlerin ifadesi doğrultusunda halen evde olabileceği düşüncesi ile Yeniköyde arıyorduk. Eşi Nezaket Kontaşa ise henüz ulaşamadık dedi.

Vali: 76 köy yolu yok oldu

Bir açıklama da Ordu Valisi Orhan Düzgünden geldi: İşyeri ve tarım alanlarının hasar tespiti için komisyon oluşturuldu. Hasar tespitine başladık. 76 köy yolu kullanılmaz hale geldi. 56sında çalışmalar tamamlandı. Ancak köylerimizde birden fazla alternatif olduğu için kapanan köy yolumuz yok. 18 saatlik sürede metrekareye 150 kilogram yağış düştü. Bu yağıştan merkez mahallelerimiz, Perşembe, Gülyalı, Ulubey ve Kabadüz İlçeleri etkilendi. Merkezde 200 işyeri ve konutun zemin katları su altında kaldı.
Vatan


Geri Dön