08 / 05 / 2024

Ordu'da gayrimenkul satışları neden düştü?

Ordu'da gayrimenkul satışları neden düştü?

Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, Ordu'daki emlak piyasası hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün emlak piyasasını olumsuz etkilediğini belirtti.



Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkam Uğur Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün, ekonominin fındığa bağlı olduğu illerde emlak piyasasını olumsuz etkilediğini belirterek, "Fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi" dedi. 


Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden olan ve üretiminde Ordu'nun başı çektiği fındıkta fiyat düşüşleri önlenemiyor. Ordu'da serbest piyasa da 8 TL'ye, bazı ilçe borsalarında ise 8 TL'nin de altına inen fındık fiyatları üreticinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunu (STK) da tedirgin ediyor. Ordu'da fındık fiyatlarından en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. İl genelindeki birçok emlak ve gayrimenkul danışmam fındık fiyatlarına bağlı olarak satışların düştüğünü belirtiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkam Uğur Yüce, fındıkta yaşanan fiyat düşüşlerinin emlak piyasasını alt üst ettiğim söyledi. Bu durumun gayrimenkul satışlarına olumsuz yansıdığına dikkat çekti. 


İstanbul Gazetesi




Haber Birgün Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ordu'da üreticiden alınan fındığın kilosunun birkaç ay içinde 13 liradan 8 liraya düşmesi yurttaşların ana gelir kaynağının fındık olduğu kentlerde emlak sektörünü durma noktasına getirdi. Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, "Fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz" dedi. Fındığın bölge için çok önemli olduğuna ve fiyat düşüşlerinin önlenmesi gerektiğinin de altını çizen Yüce, "Fındık bölge halkının can damarı. Fındık para ederse esnafın, üreticinin, inşaat sektörünün kısacısı her alanda yüzler gülmeye başlar. Görünen o ki, fındık tekelleşmiş durumda. Devletimizin kesinlikle bu duruma el koyması lazım" şeklinde konuştu. 



Birgün



Haber Bursa Kent Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı...



Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün, ekonominin fındığa bağlı olduğu illerde emlak piyasasını olumsuz etkilediğini belirterek, "Fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi" dedi. 


TEDİRGİNLİK VAR 


Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden olan ve üretiminde Ordu'nun başı çektiği fındıkta fiyat düşüşleri önlenemiyor. Ordu'da serbest piyasa da 8 TL'ye, bazı ilçe borsalarında ise 8 TL'nin de altına inen fındık fiyatları üreticinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunu (STK) da tedirgin ediyor. Ordu'da fındık fiyatlarından en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor, il genelindeki birçok emlak ve gayrimenkul danışmanı fındık fiyatlarına bağlı olarak satışların düştüğünü belirtiyor.



Bursa Kent 



Haber A Gazete'de şöyle yer aldı


Ordu Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün, ekonominin fındığa bağlı olduğu illerde emlak piyasasını olumsuz etkilediğini belirterek, "Fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi" dedi. İl genelindeki birçok emlak ve gayrimenkul danışmanı fındık fiyatlarına bağlı olarak satışların düştüğünü belirtiyor. 


A Gazete



Haber Karadeniz'den Günebakış Gazetesi'nde şu şekilde yer aldı;


ORDU Emlak Müşavirleri Derneği Başkanı Uğur Yüce, fındık fiyatlarındaki düşüşün, ekonominin fındığa bağlı olduğu illerde emlak piyasasını olumsuz etkilediğini belirterek "Fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi." dedi. 


Türkiye'nin en önemli ihraç ürünlerinden olan ve üretiminde Ordu'nun başı çektiği fındıkta fiyat düşüşleri önlenemiyor. Ordu'da serbest piyasada 8 TL'ye, bazı ilçe borsalarında ise 8 TL'nin de altına inen fındık fiyatları üreticinin yanı sıra birçok sivil toplum kuruluşunu da tedirgin ediyor. Ordu'da fındık fiyatlarından en çok etkilenen sektörlerin başında inşaat sektörü yer alıyor. İl genelindeki birçok emlak ve gayrimenkul danışmanı fındık fiyatlarına bağlı olarak satışların düştüğünü belirtiyor. Konuya ilişkin açıklama yapan Ordu Emlak Müşavirleri Demeği Başkanı Uğur Yüce, fındıkta yaşanan fiyat düşüşlerinin emlak piyasasını alt üst ettiğini söyledi. Bu durumun gayrimenkul satışlarına olumsuz yansıdığına dikkat çeken Yüce, "Fındık fiyatlarında zaman içerisinde yaşanan fiyat düşüşleri inşaat sektörünü ve gayrimenkul sektörünü çok olumsuz etkiledi. Bu durumdan etkilenmemizin en büyük sebebi Ordu ve Giresun gibi illerin tek geçim kaynağının fındık olması. Yaşanan düşüşler, yerel ölçekli alıcıların fındığını satmamasına, bu da ekonominin durmasına sebep oluyor. Biz emlak müşavirleri olarak fındığın 12-13 TL olduğu sezon başında bir ayda yaptığımız gayrimenkul satışının bu günlerde yüzde 50'sini yapamıyoruz. Bunun tek sebebi fındık fiyatlarının düşmesi." diye konuştu. 


FINDIK PARA EDERSE, HER KESİMİN YÜZÜ GÜLER 

Fındığın bölge için çok önemli olduğuna ve fiyat düşüşlerinin önlenmesi gerektiğinin de altını çizen Yüce, "Fındık bölge halkının can damarı. Fındık para ederse esnafın, üreticinin, inşaat sektörünün kısacası her alanda yüzler gülmeye başlar. Görünen o ki fındık tekelleşmiş durumda. Devletimizin kesinlikle bu duruma el koyması lazım. Fındık fiyatlarının normale dönmesi Ordu ve Giresun illerinde her kesimin rahatlanmasına sebep olacaktır." şeklinde konuştu. 


Karadeniz'den Günebakış


Geri Dön