27 / 04 / 2024

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışları neden düştü? Uzman isim satışlardaki düşüşlerin nedenlerini ve etkilerini açıkladı!

Gayrimenkul satışlarında son dönemlerde belirgin bir duraksama görüldü. Bu duraksamanın çeşitli nedenleri ve sektöre olan etkileri Özgür Cihad Özaydoğu tarafından açıklandı.



Gayrimenkul satışları son zamanlarda sert düşüş yaşadı. Satışların düşmesindeki nedenleri ve sektöre etkilerini Ziraat Bankası Mühendisi Özgür Cihad Özaydoğu  açıkladı.

Doğuekspreste  Özgür Cihad Özaydoğu gayrimenkul satışlarındaki düşüşün nedenlerini şöyle açıkladı; ekonomik belirsizlikler, faiz oranlarındaki değişiklikler, Pandemi etkisi ve yasal düzenlemeler.

GAYRİMENKUL SATIŞLARI NEDEN DÜŞTÜ?

Özgür Cihad Özaydoğu, gayrimenkul satışlarında ekonomik belirsizliklere değinerek, gayrimenkul alım satım kararlarını etkileyen temel faktörlerden biri olduğunu söyledi..

İnsanlar, belirsiz ekonomik koşullar altında büyük finansal kararlar almaktan kaçınabileceklerini belirten Özaydoğu,  gayrimenkul pazarında bir duraksamaya neden olduğunu aktardı. 

Öte yandan Merkez bankası faiz oranlarındaki değişiklikler, mortgage faizlerini etkilemekte ve bu da gayrimenkul talebini etkiliyor. Yüksek faiz oranları, potansiyel alıcıların kredi maliyetini artırarak satın alma gücünü azaltmakta.

Küresel sağlık krizleri, özellikle COVID-19 pandemisi, gayrimenkul sektörünü olumsuz etkilemekte. Salgın dönemlerinde ekonomik belirsizlik artarken,insanlar taşınma veya yatırım kararlarını ertelemekte. 

Gayrimenkul satışlarını etkileyen yeni yasal düzenlemeler veya vergi politikaları, piyasadaki talebi etkilemkete. Bu tür değişiklikler, alıcıların ve satıcıların kararlarını da etkiliyor.

Bu duraksamanın sektöre olan etkilerini aktaran Özaydoğu ''Örneğin, inşaat projeleri ertelenebilir, emlak fiyatları dalgalanabilir ve sektörde istihdam değişiklikleri görülebilir. Ayrıca, finansal kurumlar ve gayrimenkul şirketleri üzerinde de baskı oluşabilir. Bu durumlarla başa çıkabilmek için sektördeki paydaşların iş birliği yapması, daha esnek ve çevik stratejilere odaklanması ve müşteriye yönelik çözümler geliştirmesi önemlidir. '' dedi.

Ayrıca, hükümetin sektörü destekleyen politikaları uygulaması da toparlanma sürecini hızlandırabileceğini belirten Özaydoğu, sonuç olarak, gayrimenkul satışlarında yaşanan duraksama, çeşitli faktörlerin bir kombinasyonundan kaynaklandığını aktardı.

Konut piyasasındaki satış ve fiyat trendleri nasıl seyredecek?

Ev sahibi ve kiracılar dikkat! Kiracı balkonu mutfağa katarsa masraf kime ait olur?

Geri Dön