05 / 05 / 2024

Ordu'da konut satışını Gölköylüler artırdı!

Ordu'da konut satışını Gölköylüler artırdı!

Ordu'daki konut satışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan emlakçı Ali Gönül, Ordu'daki bu artışın nedeni olarak birkaç sebebin etkili olduğunu belirtirken, "Ordu'daki konut satışlarındaki artışın nedeni, il dışında yaşayan Orduluların yatırımlarını burada yapmalarıdır." dedi



 

TÜİK verilerine göre, 2016 yılı Eylül ayında Türkiye'de satılan konut sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,8 oranında artarak 108 bin 918 olurken, aynı Ordu'da yüzde 23,7 oranında yükseliş ile 763'e çıktı. Ordu'daki konut satışlarıyla ilgili değerlendirmelerde bulunan emlakçı Ali Gönül, Ordu'daki bu artışın nedeni olarak birkaç sebebin etkili olduğunu belirtirken, "Ordu'daki konut satışlarındaki artışın nedeni, il dışında yaşayan Orduluların yatırımlarını burada yapmalarıdır. Ayrıca üniversitenin öğrenci kapasitesinin 20 bine ulaşması ve burada okuyan öğrencilerin konut talebinde bulunmaları da bu artışta etkendir. Ancak bu artıştaki en önemli etken başta Gölköy olmak üzere Gürgentepe, Kabadüz ve Ulubeylilerin yatırımlarını ve konut ihtiyaçlarını Altınordu'da yaptıkları için piyasa 2 yıldır hareketli." dedi. 

15 Temmuz olumsuz etkiledi Altınordu'da her yıl ortalama bin 100-bin 200 konut üretildiğini söyleyen Gönül, ancak bu sayının ihtiyacı karşılamadığını, şuanda Ordu'da satılık veya kiralık ev bulmakta zorlandıklarını söyledi. Ordu'da konut fiyatlarının son 1-2 yılda yüzde 40'a yakın arttığını söyleyen Ali Gönül, 15 Temmuz darbe kalkışmasının ardından ikinci darbe beklentisiyle fındık fiyatının düşük olmasının piyasayı olumsuz yönde etkilediğini söyleyerek, "Konut piyasasını özellikle ikinci bir darbe söylentisini yayıp ekonomiyi baltalamak isteyenler çok olumsuz etkiledi. 

Bu kesimin oluşturdukları algı operasyonlarıyla 3 aydır insanları karamsarlığa itti. 

Doların, Euronun yükseleceği, banka faizlerin artacağı korkusuyla insanlar konut almaktan çekiniyor. Tabi bunun yanı sıra fındık fiyatlarındaki düşüşün piyasayı çok olumsuz etkiledi." diye konuştu. 

Ordu Hayat Ordu'da bir önceki yıla göre konut satışlarındaki yüzde 24 artış olmasını değerlendiren emlakçı Ali Gönül, bunun nedeni olarak il dışından gelenler, üniversite ve özellikle Gölköylülerin yapmalarını Altınordu'da yapmaları olarak gösterdi. 



Ordu Hayat


Geri Dön