28 / 04 / 2024

Ordu'da yapılması planlanan şehir hastanesi mecliste!

Ordu'da yapılması planlanan şehir hastanesi mecliste!

CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'da yapılması planlanan şehir hastanesine ilişkin Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a 5 soru sordu..



Ordu da yapılması planlanan şehir hastanesi mecliste!


CHP Ordu Milletvekili Seyit Torun, Ordu'da yapılması planlanan şehir hastanesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Torun, sorularını Sağlık Bakanı Recep Akdağ'a iletti.


"Bilindiği üzere, Ordu'da yaklaşık 30 yıldır aynı binada hizmet veren, teknik donanım ve fiziki şartlar açısından yetersiz olan Ordu Devlet Hastanesi ilin sağlık hizmetine cevap veremez konuma gelmiştir." şeklinde açıklamalarda bulunan Torun "Daha önce bölge milletvekilleri tarafından 320 yataklı olarak yapılması planlanan ek binanın 450 yataklı olarak revize edildiği, ihalesinin de 2 Şubat 2016 tarihinde yapılacağı açıklanmıştı. Bu güne kadar hiçbir gelişme olmayan yeni devlet hastanesiyle ilgili son açıklama ise 2017'de 800 yataklı büyük bir şehir hastanesinin inşaatma başlanmasının beklendiği yönünde olmuştur. Yine basında hastanenin yapılacağı arazinin uygun olmadığı yeni bir yer arayışının da başladığı yönünde haberler yer almıştır. Bunun yanı sıra Ordu merkezde hizmet veren hastanelerin yeni yapılması planlanan hastane bünyesinde birleştirileceği iddiaları da bulunmaktadır." diyerek bu bağlamda 5 soru sordu.


Torun'un soruları

1. Yapılması planlanan Şehir Hastanesinin proje çalışması bitirilmiş midir?


2. İhalesi hangi tarihte yapılacaktır? Hangi tarihte bitirilmesi planlanmıştır?


3. Hastanenin yapılacağı arazinin eğimli olması ve kod farkı çıkması sebebiyle başka bir yer arayışına girilmiş midir?


4. Ordu merkezde hizmet veren hastanelerin Şehir Hastanesi bünyesinde birleştirileceği ve mevcut hastanelerin kapatılacağı iddiaları doğru mudur?


5. Eğer iddialar doğru ise, mevcut hastanelerin birleştirilmesi durumunda yeni yapılacak hastanede herhangi bir aksaklık yaşandığında bölge halkının başka hizmet alabileceği bir hastane kalmayacak, sağlık hizmetlerinde büyük bir aksaklık yaşanacaktır. Bu konuda gerekli önlemler düşünülmüş müdür?





Geri Dön