05 / 05 / 2024

Ordu'nun su sorunu çözülüyor!

Ordu'nun su sorunu çözülüyor!

Ordu’nun susuzluk sorunu, yapılan dev yatırımlar ve iyileştirme çalışmalarıyla en kısa sürede çözülmek isteniyor. Ordu Belediyesi Büyükşehir olduktan sonra hızlı bir yapılanma ile çalışmalara en kısa sürede başladı.




Ordu’nun en büyük sorunları arasında yer alan susuzluk, yapılan dev yatırımlar ve iyileştirme çalışmalarıyla en kısa sürede çözülmek isteniyor. Ordu Belediyesi Büyükşehir olduktan sonra hızlı bir yapılanma ile çalışmalara en kısa sürede başladı. OSKİ, Ordu merkez ve 19 ilçenin su sorunu çözmek için gece gündüz çalışıyor. Kısa bir sürede suyla ilgili dev yatırımlara imza atan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a su sorunun iki yıl içerisinde çözüleceğine ilişkin verilen sözü tutmak için durmadan çalışıyor.


Genellikle su sorunun en sık yaşandığı yerler rakımı yüksek olan ilçe ve mahalleleri. OSKİ yetkilileri çalışmaların ilk olarak ilçelerden başlayacağı daha sonra önceden köy olan mahallelere yayılacağını söylüyor.


Ordu’nun Korgan ilçesine, yıllar boyunca su sağlayan YİBO okulunun alt tarafındaki su arıtma tesisinde çalışmalar hızlı bir şekilde ilerliyor. Yapıldığı dönemden bu zamana kadar restore edilmeyen su arıtma tesisi seçimlerden önce Korgan’ın su ihtiyacını karşılayamaz duruma gelmişti. Bu arıtma tesisinin hızlı bir şekilde restore edilmesi gerektiğine kanaat getiren yetkililer, OSKİ kurulduktan sonra hızlı bir şekilde bu tesisin restore edilmesi için çalışmalara başlamıştı. Tesisteki çalışmaların durmadan devam ediyor olmasına bağlı olarak çalışmaların yarılandığı belirtiliyor.


Çalışmaları yakından takip etmek için arıtma tesisini ziyaret eden Korgan Belediye Başkanı Tuncay Kiraz, şantiye şefinden çalışmalar hakkında bilgi alarak tesisin en kısa sürede OSKİ’ye teslim edilmesini istedi.


Korgan’ın yıllar boyunca restore edilmeyen ve bakımı yapılmayan su arıtma tesisinden su tüketmiş olmasının önüne geçmiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Kiraz, “Su arıtma tesisinde bizden önceki dönemlerde kısa vadede onarım yapılmış. Haliyle en son olarak tesis ihtiyaçlara cevap veremez olmuş. Belediye Başkanlığı koltuğuna oturur oturmaz ilk olarak bu sorunu irdeledik ve şikâyetimizi Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’a ilettik. Kendileri sağ olsun bizleri ve Korganlı vatandaşlarımızı kırmayarak OSKİ’nin kurulmasıyla birlikte çalışmalara hemen başlanılması talimatını verdi. Kısa bir sürede ihale yapıldı ve çalışmalar başladı. Şuanda tesisimizde çalışmalarımız yoğun bir şekilde devam ediyor. Hedefimiz tesisi en kısa sürede bitirmek. Korganlı vatandaşlarımıza daha kaliteli, sağlıklı ve kesintisiz su sağladığımız zaman bizler üzerimize düşen görevi yapmış olacağız. Sadece Korgan’da değil Ordu’nu dört bir köşesinde su sorunu çözmek için su sorununa neşter atılıyor” diye konuştu.




Mir Kuzey


Geri Dön