04 / 05 / 2024

Organik şehirler kurulacak!

Organik şehirler kurulacak!

Küresel ısınma ve yetersiz doğal kaynakların tehdidi altındaki Dünya'yı, gelecekte 'organik şehirler' tasarısı kurtaracak. Vincent Callebaut, 2050 yılına kadar 6 milyar nüfuslu kentlerde doğa ile modernizmi aynı projede sunacak...



Küresel ısınma ve yetersiz doğal kaynakların tehdidi altındaki Dünya'yı, gelecekte 'organik şehirler' tasarısı kurtaracak.


Yeşille iç içe Yeşilden uzaklaşan şehir yaşamı adına endişelenen Belçikalı mimar Vincent Callebaut, 2050 yılına kadar 6 milyar nüfuslu kentlerde doğa ile modernizmi aynı projede sunacak. Gelecek için sağlıklı ve mutlu bir şehir hayatını hedefleyen 36 yaşındaki mimar, bahçelerin, tarlaların, hatta çiftliklerin kurulduğu 132 katlı gökdelenlere, iş ve aile yaşantısını dahil etti. 


Her şey dahil Bütün enerji, gıda ve su ihtiyacını kendi kendine karşılayabilen bir paketi müjdeleyen Callebaut, "İnek seslerinin çınladığı koridorlarda ofisinize giderken elma ağaçlarıyla dolu bahçelerden geçecek, organik yiyeceklerle beslenebileceksiniz" dedi. Ayrıca atıklarını da geri dönüştürebilen bina, kendi güç istasyonuna da sahip.


Vatan Gazetesi 


Geri Dön