23 / 05 / 2024

Organik şehirler

Organik şehirler

Küresel ısınma ve yetersiz doğal kaynakların tehdidi altındaki Dünya'yı, gelecekte 'organik şehirler' tasarısı kurtaracak. Vincent Callebaut, 2050 yılına kadar 6 milyar nüfuslu kentlerde doğa ile modernizmi aynı projede sunacak...

Babacan Holding, Marka Şehirler Zirvesi’nin ana sponsoru oldu!

Babacan Holding, bu yıl ikinci kez düzenlenecek olan kamu ve özel sektörün üst düzey yöneticilerini bir araya getirecek Marka Şehirler Zirvesi 2017’nin ana sponsoru oldu.

Dağ Mühendislik, Marka Şehirler Zirvesi’ne sponsor oldu!

Dağ Mühendislik, Marka Şehirler Zirvesi 2017’nin ana sponsoru oldu.Dağ Mühendislik Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Doğan Dağ, ‘markalaşan şehirlerde inşaat sektörünün önemi’ni anlatacak.

2. Marka Şehirler Zirvesi 11 Mayıs'ta!

Geri sayımın başladığı 2. Marka Şehirler Zirvesi, Sait Halim Paşa Yalısı’nda 11 Mayıs 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek.

Kentsel dönüşüm binalarıyla akıllı şehirler yaratılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, kentsel dönüşüm binaların depreme karşı hazır hale getirilmesinin yanında, akıllı şehirler yaratılmasını da sağlayacağını ve çalışmaların birkaç ay içinde şekilleneceğini belirtti.

Akıllı şehirler teknoloji üretimine bağlı!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki bu yıl 5'incisi gerçekleştirilen Uluslararası Akıllı Şebekeler ve Şehirler Kongre ve Fuarı'na katıldı.

Akıllı şehirler 5G ile inşa edilecek!

Ericsson Ortadoğu ve Kuzey Avrupa Başkanı Rafiah İbrahim ile akıllı şehirler ve operatörlerin geleceğiyle ilgili konuşuldu. İbrahim, akıllı şehirlerin 5G ile hayatımıza gireceğini söyledi.

Bnt Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Sağlık Organik Tarım Gıda Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Bnt Emlak Gayrimenkul İnşaat Turizm Sağlık Organik Tarım Gıda Hayvancılık Ticaret Limited Şirketi 1 milyon 250 bin TL sermaye ile bugün Nurhan Kazaz, Mehmet Beşir, Taner Karakaya ve Tunç Karakaya imzasıyla kuruldu.

Sürdürülebilir Şehirler Projesi için 121,2 milyon avro kredi!

Dünya Bankası'ndan, Hazine geri ödeme garantisi altında, İller Bankası AŞ'ye "Sürdürülebilir Şehirler Projesi" için 121,2 milyon avro tutarında kredi sağlandığı bildirildi.

Sakarya Büyükşehir Akıllı Şehirler Protokolü'nü imzaladı!

Sakarya Büyükşehir Belediyesi ve Kamu Teknoloji Platformu arasında “Akıllı Şehirler Protokolü” imzalandı

Schréder ve Panasonic akıllı şehirler için ortak oluyor!

Endüstrinin iki lideri Schréder ve Panasonic, akıllı şehirler oluşturmada çözümler sunmak üzere birlikte çalışmak için sözleşme imzaladılar.

Sürdürülebilir Şehirler için EÇEM ile işbirliği yapıldı!

Eskişehirde önemli bir proje hayata geçirilecek. Bu kapsamda WRI Türkiye Sürdürülebilir Şehirler ile Özyeğin Üniversitesi Enerji, Çevre ve Ekonomi Merkezi (EÇEM) bir protokol imzalayarak işbirliğinin temelini attılar.

Türkiye Akıllı Şehirler Raporu, Barselona’da sunuldu!

Ankara merkezli Novusens Akıllı Şehirler Enstitüsü’nün girişimiyle hazırlanan “Türkiye Akıllı Şehirler Hazırlık Değerlendirme Raporu”, 15-17 Kasım’da Barselona’da toplanan Akıllı Şehirler Expo Dünya Kongresi’nde açıklandı.

Kentsel dönüşümle şehirler akıllı hale gelecek!

Bursa Kentsel Dönüşüm ve Akıllı Şehirler Kurultayı'ndaki açış konuşmasında Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki "Hiçbir insan, ulaştığı modern hayattan geriye gitmez. Bizler şehirlerimizi daha yaşanır, modern ve akıllı hale getiriyoruz" diyor.

Organik şehirler Haberi

Organik şehirler

Küresel ısınma ve yetersiz doğal kaynakların tehdidi altındaki Dünya'yı, gelecekte 'organik şehirler' tasarısı kurtaracak.


Yeşille iç içe Yeşilden uzaklaşan şehir yaşamı adına endişelenen Belçikalı mimar Vincent Callebaut, 2050 yılına kadar 6 milyar nüfuslu kentlerde doğa ile modernizmi aynı projede sunacak. Gelecek için sağlıklı ve mutlu bir şehir hayatını hedefleyen 36 yaşındaki mimar, bahçelerin, tarlaların, hatta çiftliklerin kurulduğu 132 katlı gökdelenlere, iş ve aile yaşantısını dahil etti. 


Her şey dahil Bütün enerji, gıda ve su ihtiyacını kendi kendine karşılayabilen bir paketi müjdeleyen Callebaut, "İnek seslerinin çınladığı koridorlarda ofisinize giderken elma ağaçlarıyla dolu bahçelerden geçecek, organik yiyeceklerle beslenebileceksiniz" dedi. Ayrıca atıklarını da geri dönüştürebilen bina, kendi güç istasyonuna da sahip.


Vatan...