18 / 05 / 2024

Organize bölge parselleri için finansal kiralama yapılabilecek!

Organize bölge parselleri için finansal kiralama yapılabilecek!

Plan Bütçe Alt Komisyonu ' nda Torba yasaya eklenen yeni maddelerle OSB' lerde finansal kiralamanın önü açüdı. OSB 'deki taşınmazlar finansal kiralama sözleşmesine konu edilebilecek...



Plan Bütçe Alt Komisyonu'nda Torba yasaya eklenen yeni maddelerle OSB'lerde finansal kiralamanın önü açüdı. OSB'deki taşınmazlar finansal kiralama sözleşmesine konu edilebilecek. 


Devletçe teşvik kapsamında verilen arsalar için ise finansal kiralama yapılamayacak. Satışı yapılan arsalar amacı dışında kullanılamayacak. Finansal kiralama sözleşmesinin, mülkiyetin finansal kiracıya geçmesinden önce herhangi bir nedenle sona ermesi halinde finansal kiralama şirketi mülkiyetinde bulunan taşınmazı sadece bölgenin kuruluş protokolünde öngörülen niteliklere sahip gerçek veya tüzel kişilere en geç 2 gün içerisinde satacak veya finansal kiralama da dahil kiraya verecek. Bakanlık, spekülatif işlemleri önlenmek için tedbirleri alacak. Kurallara aykırılık halinde arsa kimin tasarrufunda olursa olsun satış tarihindeki bedeli ve geri alınacak ve bir başka bir katılımcıya tahsis ve satışı yapacak. 


Alt Komisyon'da OSB Kanunu Geçici 6. Madde'ye de yeni eklemeler yapıldı. Tahsisen tescüe konu olduğu halde OSB tarafından bedeli mukabüi yapılan tesciller için OSB bedel iadesi talebinde bulunamayacak. Müteşebbis heyeti oluşturan kurum ve kuruluşlarca inşa edilen ve hizmet amaçlı kullanılan bina ve müştemüatı bedelsiz olarak kullanılmaya devam edilecek. 


KEY'de zaman aşımı 


Konut Edindirme Yardımı'nda hak sahiplerinin alacaklarının kendi insiyatifleri dışında kalan sebeplerden dolayı zaman aşımına uğramaması için zaman aşımı süreci yeniden düzenlendi. Buna göre yapüan ilanlar sonucunda talep edilmeyen alacaklar Resmi Gazete'de yayımlanan son listenin ilan tarihinden 5 yü sonra Hazine'ye irade kaydedilecek. 


Dünya Gazetesi 


Geri Dön