04 / 05 / 2024

Orhan Alkaya, Kuzguncuk'ta beş katlı, ahşap bir evde yaşıyor!

Orhan Alkaya, Kuzguncuk'ta beş katlı, ahşap bir evde yaşıyor!

Sekiz aydır Kuzguncuk'ta yaşayan oyuncu Orhan Alkaya, semti araba kullanmayanların yaşayabileceği bir yer olarak tanımlıyor ve ekliyor: 'Kaybettiğim şehrin de, çocukluğumun İstanbulu'nun da dokusu var'



atv'de yayınlanan 'Al Yazmalım' dizisinde 'Salih' adlı despot bir babayı canlandıran Orhan Alkaya, Kuzguncuk'ta beş katlı, beyaz ahşap bir evde yaşıyor. şžair, yazar, yönetmen ve oyuncu sıfatlarının hepsini kendisinde barındıran ünlü oyuncu, mesleğini ve yaşadığı evi anlatıyor.

Sizi tanımlayan bir sürü sıfat var; şair, yazar, gazeteci, oyuncu... Tüm bu tanımlamaların içinde hangisi ön planda
Bir şey yazılması gerekiyorsa öncelikle şair, sonra da yönetmen yazılmasını tercih ediyorum.

Sekiz aydır bu evde yaşıyorsunuz. Neden Kuzguncuk'u tercih ettiniz
İki sebebi var. Eşim de ben de araba kullanmıyoruz. Araba kullanmayan insanların yaşayabileceği, bahçesi olan, hem de merkezle ilintisi kurulabilecek nadir semtlerden biri burası. Kuzguncuk'u seviyorum. Kaybettiğim şehrin de, çocukluğumun İstanbul'unun da dokusunu koruyan nadir yerlerden biri burası. Madem şehri bırakamıyoruz biraz hızdan uzaklaşmaya çalıştık açıkçası ve burayı tercih ettik.

HAYAT BÖLÜMÜ
Evin içinde nasıl bir mekan kurguladınız
Mesela başlarken alt kata 'Hayat' dedim ben. Bu yüzden orayı oturma grubu ve büyük bir yemek masasıyla düzenledik. Giriş katını kütüphane ve alternatif oturma bölümü olarak tasarladık. Bunun tam üstünde de kızımın odası var. Onun karşısında eşim Nazlı'nın çalışma odası, üst katta da bizim yatak odamız var.

Etrafınızdaki eşyalar sizce sizin karakterinizi etkiliyor mu
Toplanmayı zorlaştırıyor. çünkü ne zaman toplanmaya girişsem bir şeylere çarpıyorum ve durup onların hikayelerine dalıyorum.
Sabah


Geri Dön