18 / 05 / 2024

Orhan Bayrak, İstanbullulara özel otel yapıyor!

Orhan Bayrak, İstanbullulara özel otel yapıyor!

Babası Alaattin Bayrak´ın anısına `Ala Otel´ adıyla Alaçatı´da ilk otelini açan ve inşaat projeleriyle tanınan Orhan Bayrak, otel zinciri kuracak



İstanbul, Minsk ve Kiev´i hedefleyen Bayrak, "İstanbullu olmayan otelde kalamayacak. Evlerini Kemerburgaz´a, Kurtköy´e taşıyanlara Beyoğlu´nda, Arnavutköy´de zaman geçirmenin, pazardan alışveriş yapmanın keyfini yaşatan oteller kuracağız" dedi

Eski zamanların `komşuculuk´ düzenine özendi, evinde misafir ağırlar gibi `otelcilik´ konsepti yarattı. Kinesis İnşaat´ın patronu mimar Orhan Bayrak, ilkini Çeşme Alaçatı´da açtığı `Ala Otel´in yenilerini İstanbul, Minsk ve Kiev´e taşımaya hazırlanırken konseptle ilgili ilginç de bir değerlendirme yaptı: "İstanbul´daki Ala Otel´de sadece İstanbul´da yaşayanlar kalacak dışardan müşteri ağırlamayacağız."

Son dönemde yaşamak için Kemerburgaz, Sarıyer, Kurtköy gibi şehrin ana merkezinden uzak, site içi yerleşim alanlarını tercih eden Türk tüketicisine `şehrin içinde yaşamanın´, `pazardan sebze´, `bakkaldan kaşar-ekmek´ almanın zevkini hatırlatacak bir `otel konsepti´ yaratacaklarını söyleyen Orhan Bayrak, "Şu anda İstanbul´daki otelin binası için görüşmelerimiz sürüyor. Ancak bina ve arsa maliyetleri çok yükseldiği için gizlilikle görüşmeleri yürütüyoruz. Hedefimiz şehrin dışında yaşamaya başlayanlara Beyoğlu´nda zaman geçirmenin, Arnavutköy´de, Bebek´te pazardan alışveriş yapmanın keyfini yaşatmak. Bu yüzden müşterilerimiz de sadece o şehrin insanları olacak" dedi.

Alaçatı´da açtıkları ve babası Alaattin Bayrak´a ithafen yapılan Ala Otel´i zincir haline getirmek istediklerine dikkat çeken Orhan Bayrak, "20 yıldır mimarım ve mimarlıktan kazandığımı yine aynı alana yatırıyorum. Hem mimari hem ruhani projelerimiz var. Alaçatı´daki Ala Otel de ruhani projemiz" diye konuştu.

28 varisi bulunan bir binayı satın alarak 2 milyon dolarlık yatırımla 17 odalı Ala Otel´i yarattıklarını aktaran Bayrak, "Binayı almak 1 yıl sürdü, 6 ayda ise inşa ettik. Diğer otellerimizde de inşaatları kısa sürede bitirmeyi hedefliyoruz" açıklamasını yaptı.
Vatan


Geri Dön