02 / 05 / 2024

Orhan Birdal: Atatürk Havalimanı park alanları ivedilikle bitirilecek!

Orhan Birdal: Atatürk Havalimanı park alanları ivedilikle bitirilecek!

Atatürk Havalimanı'nın yoğun hava trafiğini azaltmak amacıyla Hava Kuvvetleri Komutanlığı tarafından devredilen 600 dönümlük araziye yapılması düşünülen 43 adet park alanı için inşaat süreci başladı...




Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMI) Genel Müdürü Orhan Birdal, park alanlarının ivedilikle hizmete gireceğini belirterek. "Uçak park alanı Atatürk Havalimanı'ndaki uçak trafiğini rahatlatacak, kapasite artışı sağlayacak." dedi.

 

Çalışmalar hakkında bilgi veren DHMI Genel Müdürü Orh3n Birdal, 

Atanirk Havalimanı nın, mevcut paık alanına ek olarak 26'sı orta boy. 17'si büyük boy uçak olmak üzere toplam 43 uçak kapasiteli park alanı inşa edileceğini söyledi, inşaata bur an önce başlanacağım ve park alanının ivedilikle hizmete geçeceğini kaydeden Birdal, "Diğer taraftan, uçak park alam Atatürk Havalimanı ndakı uçak trafiğini de olumlu yönde etkileyecek, kapasite artışı sağlayacak." dedi.

 

Atatürk Havalimanı'nın büyüme oranlarına göre dünyada ve Avrupa'da 10 milyonun üzerinde yolcusu bulunan havalimanları kategorisinde 1. sırada yer aldığına dikkati çeken Bırdai"istikrarlı ve süratli bir şekilde büyüyen Türk sivil havacılığının kalbi istanbul'da atıyor. 2012 yılında Atatürk Havalimanında toplam 364 bin 303 uçak miş-kalkış yaptı, günlük ortalama 1000 uçağa hizmet sunuldu. 


2013'rekorlarla başlayan Atatürk Havalimanımız en son rekoruna 21 Haziran Cuma günü ulaştı. O gün 1.199 uçak iniş kalkış yaptı. Böylece tüm zamanların rekoru kırılmış oldu. Aynı gün toplam 135 bin 371 yolcu havalananına giriş çıkış yaptı Dünya ve ülke havacılığımızın göz bebeği olan İstanbul'da hizmet alanımızla ilgili ciddi bir sorun yaşanmaması için elimizden geleni yapıyoruz. Geceli gündüzlü çalışmalarımız meyvesini veriyor." şeklinde konuştu. 



Ankara Ticari Hayat


Geri Dön