29 / 04 / 2024

Atatürk Havalimanı 06-24 pisti uzatılıyor!

Atatürk Havalimanı 06-24 pisti uzatılıyor!

DHMİ Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'ndaki uzatma inşaatının başladığını söyledi



Devlet Hava Meydanları İşletmesi (DHMİ) Genel Müdürü Orhan Birdal, Atatürk Havalimanı'nda onarım ve pist uzatma çalışmalarının devam ettiği sürede rötarların artacağını belirterek, "Bu zaman zarfında yaşanabilecek aksaklıklar için ben şimdiden havalimanımızı kullanan bütün vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Bu geçici bir aksaklık olacak" dedi.

Birdal, Atatürk Havalimanı'nda onarım ve pist uzatma çalışmaları nedeniyle 8 Mart'tan 1 Temmuz'a kadar 4 ay süreyle uçuşlara kapatılan 06-24 pistinin başında düzenlediği basın toplantısında, bu pistte 57 yıl sonra bir çalışma yapıldığını hatırlatarak, bunun zorunlu hale geldiğini söyledi. Rötar olmaması için önlem aldıklarını ancak belirli saatlerde yoğunluk olacağını söyleyen Birdal "Rötarları en aza indirmek için hava trafik kontrol ünitelerimiz gerekli çalışmaları yapıyor. Pist bittiğinde hava trafiğine büyük katkı sağlayacağına inanıyorum. 1 Temmuz'da pisti hizmete açacağız. Bu zaman zarfında yaşanabilecek aksaklıklar için ben şimdiden havalimanımızı kullanan bütün vatandaşlarımızdan özür diliyorum. Bu geçici bir aksaklık olacak ama bittiğinde hepimiz bunun rahatlığını yaşayacağız." diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Orhan Birdal, "Pistteki çalışmalar bittiğinde rötarların biteceğine inanıyor musunuz?" şeklindeki soru üzerine şunları kaydetti:

"Rötarları, sadece bu pistin kapatılmasına bağlamak doğru değil. Burada hava yolu şirketlerimizin, yer hizmet kuruluşlarımızın, terminal işletmecilerimizin topyekun bir seferberlik içinde bu beklemeleri en aza indirmek için ciddi bir çaba içinde olmamız lazım."
Vatan


Geri Dön