01 / 05 / 2024

Orhan Bulutlar kimdir?

Orhan Bulutlar kimdir?

Erzurum Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar kimdir? Orhan Bulutlar bugüne kadar hangi işlerde görev aldı? Orhan Bulutlar, ne zamandan beri belediye başkanı olarak hizmet veriyor? İşte Orhan Bulutlar...



Orhan Bulutlar kimdir?

Orhan Bulutlar,1958 yılında Erzurum’un Palandöken İlçesine bağlı Uzunahmet Köyü’nde doğdu. Erzurum İmam Hatip Lisesi’ni daha sonrada Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’ni bitiren Bulutlar, gençlik yıllarında birçok sivil toplum kuruluşlarında çeşitli görevlerde bulundu. 


Milli Türk Talebe Birliği’nde uzun süre yönetici olarak görev aldı. Yüksek İslam Enstitüsü Federasyonu Genel Başkan Yardımcılığı görevinde bulundu. 


Vatani görevini yedek subay olarak tamamlayan Bulutlar, 1985 yılında Adalet Bakanlığı Eğitim Birimi’nde eğitimci olarak çalıştı. 1987 yılında Milli Eğitim Bakanlığına geçen Bulutlar, burada eğitimci ve yöneticilik görevlerinde bulundu. Bulutlar, Rize ve Erzurum’da birçok okulda eğitimci ve yönetici olarak görev yaptı. 1994’de Büyükşehir statüsüne kavuşan Erzurum’un ilk Büyükşehir Teftiş Kurulu Başkanı oldu. 


1994’ten beri aynı görevi yürüten Bulutlar, Mart 2009’da yapılacak olan Mahalli İdareler seçimler için bu görevinden istifa etti. Palandöken İlçesi Belediye Başkan adayı olmak için Adalet ve Kalkınma Partisinden aday adayı oldu. 


Ak Parti Genel Başkanı ve Başbakanı Recep Tayip Erdoğan’ın ve Parti Yönetiminin tercihi ile Palandöken İlçesine Belediye Başkan Adayı olan Orhan Bulutlar, 29 Mart seçimlerin de Palandöken halkın büyük teveccüh ve desteğiyle Palandöken İlçe Belediye Başkanı seçilen Bulutlar, evli ve 4 çocuk babasıdır.


Erzurum'daki kayak merkezlerinde hafta sonu yoğunluğu yaşanıyor!


Geri Dön