28 / 04 / 2024

Orhan Nurduhan kimdir?

Orhan Nurduhan kimdir?

Bugün 500 milyon dolarlık proje yürüten Nursoy Şirketler Grubu'nun patronu olan Orhan Nurduhan kimdir? Orhan Nurduhan iş hayatına ne zaman ve nasıl atıldı? İşte Orhan Nurduhan'ın biyografisi...



Orhan Nurduhan kimdir?

Orhan Nurduhan, 7 yaşında babasının Tatvan’daki bakkalında çıraklık yaparak iş hayatına atıldı. 10 kardeşin en büyüğü olan Orhan Nurduhan, 1967 doğumlu. Müteahhitliğe de Türkiye Elektrik Kurumu’nun Hizan şebeke dağıtım ve trafo işini yaparak başladı. Orhan Nurduhan, Ardından 4 ortakla Türkiye Taş Kömürü İşletmesi’nin Şırnak’taki kömür ocağının işletmesini aldı. 


Ancak bu işte farklı nedenlerden ötürü battı. Daha sonra 1000 lira borç alarak ihalelere giren Orhan Nurduhan, bugün 500 milyon dolarlık proje yürüten Nursoy Şirketler Grubu'nun patronu konumuna geldi.


Türkiye ve Irak’ta, inşaattan taşımacılığa, turizmden ticarete kadar farklı alanlarda faaliyet gösteren 8 şirketi var. 


Bir dönem MHP Van İl ve Tatvan İlçe Başkanlığı yapan Orhan Nurduhan, şuan siyasetten uzak kalmayı tercih ediyor.


Nursoy Şirketler Grubu

İnsanların ihtiyaçlarına yönelik hizmet ve yapılar sunan, yaşam kalitelerini arttıran ve kendini sürekli geliştiren Nursoy Şirketler Grubu girişimci, yenilikçi ve sorumluluk taşıyan vizyoner ruhuyla 1992 yılında kurulmuştur.


İnşaat sektöründe başladığı faaliyetlerine; kısa sürede turizm, lojistik, nakliye, hazır beton ve beton üretim alanlarını da ekleyerek bir Şirketler Grubu haline gelmiştir.


Nursoy, geçen yıllar içerisinde yurt içinde ve yurt dışında alt yapı işlerinden anahtar teslimi toplu konut ve otel inşaatlarına, turizm yatırımlarından uluslararası taşımacılığa, hazır beton üretim tesislerinden yol inşaatlarına kadar birçok farklı projeye imza atmıştır.


Kısa sürede gerçekleşen bu hızlı büyüme, zamanla istikrara dönüşmüş ve Nursoy, inşaat sektörünün saygın ve güvenilir kuruluşları arasındaki yerini almıştır.


Şirketimiz, bugün 1500’i aşkın teknik ve idari kadrosuyla yaklaşık 10.000 kişiye istihdam olanağı sağlarken, her geçen gün büyüyen sermayesi, makine parkı ve taşımacılık filosu ile ülke ekonomisine büyük katkıda bulunmaktadır.


Nursoy, insan odaklı sorumluluk duygusu, risk alabilen girişimci ve dinamik yapısıyla en büyük yatırımlarını Kuzey Irak’ta yapmış, gösterdiği üstün başarılarla dünyanın dört bir tarafından gelen dev kuruluşların arasından sıyrılarak üst sıralara yerleşmeyi başarmıştır.


Kuzey Irak, Nursoy’un global bir şirket olma yolunda attığı en önemli adımdır. Nursoy, kurumsal yapılanmasını uzman iş gücüyle daha da sağlamlaştırarak, modern yönetim anlayışının sunduğu imkanlardan faydalanarak, ülke ekonomisine de katkıda bulunarak büyümeyi hedeflemektedir.


Nursoy, uluslararası arenada kanıtlanmış inşaat deneyimi, uzman kadrosu ve takım çalışmasıyla gerçekleştirdiği proje yönetimi, kaliteli malzemeyi dünyanın her yerinden, zamanında ve uygun maliyetle satın alma hedefi ve teklif hazırlanmasından malzeme tedarikine kadar her türlü faaliyette kullandığı teknolojik olanaklarıyla yüksek hedeflerine doğru emin adımlarla ilerlemektedir.





Geri Dön