15 / 05 / 2024

Orhangazi Cumhuriyet Alanı imar planı ret raporu onaylandı!

Orhangazi Cumhuriyet Alanı imar planı ret raporu onaylandı!

Orhangazi Belediye Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumu yapıldı. Cumhuriyet Alanı'ndaki meydan projesiyle ilgili itirazı oy birliğiyle reddeden imar komisyonunun konuyla ilgili ret raporu oy birliğiyle onadı.



Orhangazi Belediye Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumu yapıldı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın başkanlığında toplanan belediye meclisi, hukuk ve imar komisyonlarından gelen dört konuyu görüşerek karara bağladı. AK Partili Şenol Yelbey ile DP'li Nurettin Çetin'in mazeretli olarak katılmadıkları toplantıda, Çevre Koruma Müdürlüğü'nün görev ve çalışma yönetmeliğiyle ilgili Büyük şehir Kanunu'na göre yapılan düzenlemeler oy birliğiyle kabul edildi. Cumhuriyet Alanı'ndaki meydan projesiyle ilgili itirazı oy birliğiyle reddeden imar komisyonunun konuyla ilgili ret raporu oy birliğiyle onadı. 

Kamu yararına çalışan dernekler statüsündeki Bal-Göç Orhangazi Şubesi'nin yeni binası ve ticaret merkeziyle ilgili plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. 

Böylece bölgeye yeni bir hava katması planlanan Bal-Göç binası ve ticaret merkezinin önündeki bir engel daha kalkmış oldu. Belediye Meclisi, Orhangazi'ye bağlı Karsak Mahallesi altında yapılması planlanan fason broiler etli piliç yetiştiriciliği tesisiyle ilgili ruhsat başvurusunu da karara bağladı. Komisyon, jeolojik ve jeoteknik, BUSKÎ ve ÇED şartlarının yerine getirilmiş olması halinde olumlu rapor hazırladı. Belediye meclisi de komisyon raporu doğrultur sunda tesise izin verdi 


Yeni Marmara Gazetesi


Geri Dön