11 / 06 / 2024

Orhangazi Cumhuriyet Alanı

Orhangazi Cumhuriyet Alanı

Orhangazi Belediye Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumu yapıldı. Cumhuriyet Alanı'ndaki meydan projesiyle ilgili itirazı oy birliğiyle reddeden imar komisyonunun konuyla ilgili ret raporu oy birliğiyle onadı.

Deprem bölgesinde rezerv alan karmaşası!

Deprem bölgesinde işleme konulmuş olan “Rezerv Alan uygulaması” kapsamında yapılanların yetkililer tarafından verilen sözleşlerle bağdaşmadığı kaydedildi. İşte Cumhuriyet'ten Çağdaş Bayraktar'ın haberi...

Altın fiyatları yükseliyor! 8 Ekim 2023 son dakika gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları!

Yatırımcıların gündeminde yer alan altın fiyatları yükseliyor. İşte 8 Ekim 2023 son dakika gram, çeyrek, Cumhuriyet altını fiyatları...

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası tüm merkez bankaların içinde en çok altın alan ikinci banka oldu!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankasının şubat ayında 22 ton altın aldığı öğrenildi. Dünya Altın Konseyinden edinilen bilgilere göre, şubat ayında en çok altın satın alan ikinci merkez bankası Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) olarak kayıtlara geçti.

Sultangazi Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı imar planı değişikliği askıda!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi internet sitesinde yer alan detaylara göre,  Sultangazi ilçesi, Cumhuriyet, 50. Yıl ve Esentepe Mahalleleri, Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanının Bir Kısmına ilişkin 1/1000 ölçekli 26.05.2022 tasdik tarihli Uygulama İmar Planı askıya çıkarıldı.

Pendik Orhangazi Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıya çıkarıldı!

Pendik ilçesi, Esenyalı ( Orhangazi ) Mahallesi, 7803 adadaki kadastral boşluk alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 18.12.2021 tasdik tarihli plan tadilatı askıya çıkarıldı.

Samsun Cumhuriyet Meydanı'ndaki dönüşüm 2023'te tamamlanacak!

Samsun Cumhuriyet Meydanı kentsel dönüşüm ve gelişim proje alanı yapılmıştı. Meydandaki çalışmaların 2023'te bitirilmesi planlanıyor.

Orhangazi Belediye Başkanlığı 22 gayrimenkulü satışa çıkardı!

Orhangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Orhangazi'de yer alan 22 adet gayrimenkulü satışa çıkardı. 

Bursa Orhangazi Süpürgelik Mevkii’nde sanayi dönüşümü başladı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesine Süpürgelik Mevkii’nde daha önce sanayi alanı olarak ilan edilen bölge konusunda ön çalışmalar başladı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Hasan Bozbey, bugünkü köşe yazısında söz konusu çalışmaları kaleme aldı.

Bursa Orhangazi'de 32.2 milyon TL'ye satılık 9 gayrimenkul!

Orhangazi Belediye Başkanlığı, Bursa ili, Orhangazi ilçesi, Yeniköy, Gamiç ve Hürriyet mahallelerinde yer alan 9 gayrimenkulü 32 milyon 179 bin 366 TL'ye satıyor...

Bursa Orhangazi'de 15 milyon TL'ye satılık gayrimenkul!

Bursa İli Orhangazi Belediye Başkanlığı, Bursa Orhangazi'de yer alan gayrimenkulü 15 milyon TL bedelle satışa çıkardı.

TOKİ Bursa Orhangazi alt gelir başvuruları bugün sona eriyor!

Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Orhangazi projesinde yer alan 44 adet konut için başvuru dönemi sona eriyor.

TOKİ Bursa Orhangazi 2020 başvuruları başladı!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı'nın Bursa Orhangazi projesinde yer alan 44 adet konut bugün itibariyle satışa çıkıyor.

Canan Kaftancıoğlu'ndan riskli alan tepkisi!

İstanbul Ümraniye Elmalıkent Mahallesi’nde 62 dönümlük alan Cumhurbaşkanlığı kararnamesi ile geçtiğimiz günlerde riskli alan yapıldı. Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul İl Başkanı Dr. Canan Kaftancıoğlu, Elmalıkent Mahallesi'ni ziyaret etti ve mahalle sakinlerinin sorunlarını dinledi.

Orhangazi Cumhuriyet Alanı Haberi

Orhangazi Cumhuriyet Alanı

Orhangazi Belediye Meclisi'nin şubat ayı ikinci oturumu yapıldı. Orhangazi Belediye Başkanı Neşet Çağlayan'ın başkanlığında toplanan belediye meclisi, hukuk ve imar komisyonlarından gelen dört konuyu görüşerek karara bağladı. AK Partili Şenol Yelbey ile DP'li Nurettin Çetin'in mazeretli olarak katılmadıkları toplantıda, Çevre Koruma Müdürlüğü'nün görev ve çalışma yönetmeliğiyle ilgili Büyük şehir Kanunu'na göre yapılan düzenlemeler oy birliğiyle kabul edildi. Cumhuriyet Alanı'ndaki meydan projesiyle ilgili itirazı oy birliğiyle reddeden imar komisyonunun konuyla ilgili ret raporu oy birliğiyle onadı. 

Kamu yararına çalışan dernekler statüsündeki Bal-Göç Orhangazi Şubesi'nin yeni binası ve ticaret merkeziyle ilgili plan değişikliği oy birliğiyle kabul edildi. 

Böylece bölgeye yeni bir hava katması planlanan Bal-Göç binası ve ticaret merkezinin önündeki bir engel daha kalkmış oldu. Belediye Meclisi, Orhangazi'ye bağlı Karsak Mahallesi altında yapılması...