04 / 05 / 2024

Orjin-House Cafe ortaklığı yıldız oteller yaratacak!

Orjin-House Cafe ortaklığı yıldız oteller yaratacak!

Nişantaşı'ndaki Prada binasını kiralayarak ikinci otelini açan The House Cafe, grubun diğer bazı mülklerini de otel ve eğlence merkezine dönüştürecek



Dokuz yıldır yeme-içme sektöründe gösterdiği başarılı performansın ardından turizme de adım atan The House Cafe, bu sektörde büyüme kararı aldı. Koyu Fenerbahçeli olan The House Cafe ortaklarından Ferit Baltacıoğlu, 2002'de Fenerbahçe- Dinamo Kiev maçı için gittiği Ukrayna'da kaldığı apart daireden yola çıkarak turizm sektörüne girme kararı almıştı. Baltacıoğlu, Canan Özdemir, Ramazan Üren, Fransız Alexander Varlık ve İrlandalı Kerten ile kurdukları Ev Emlak şirketi aracılığıyla turizmde yarattıkları The House Hotel konseptini Türkiye'ye yayacak. Yılsonuna kadar üç otelin anlaşmasını yapan grup, İstinye Park AVM ile başarıyı yakalayan Orjin Group'un mülklerini de yönetecek.

10 MİLYON EUROLUK YATIRIM
Beyoğlu Galatasaray'da 20 odalı The House Hotel Beyoğlu ile sektöre adım atan The House Hotel, Orjin Group'a ait eski Prada binasını kiralayarak dün The House Hotel Nişantaşı olarak işletmeye açtı. Baltacıoğlu "Orjin Grup'la çok iyi anlaştık. Bazı mülklerinin otel ya da eğlence konseptiyle kiralama ve işletmesini yapacağız" dedi. İlk olarak Tepebaşı'nda TÜSİ- AD'ın karşısındaki binayı 125 odalı otele dönüştüreceklerini söyleyen Baltacıoğlu, "Bina, yanındaki şapel ve iki küçük binaya tünelle bağlanıyor. Orada farklı bir konsept yaratacağız" dedi. Baltacıoğlu, yine Orjin Group'a ait İstiklal Caddesi'ndeki Anadolu Han'ın da işletmesini aldıklarını, burada eğlence ve konaklamayı içeren bir konsept yaratacaklarını söyledi. Baltacıoğlu, "Anadolu Han'ın alt katlarında yeme-içme ve eğlencenin olduğu The House Entertainment adını vereceğimiz bir konsepti deneyeceğiz. Üst katlarda ise otel ve konaklama üniteleri bulunacak.10 milyon euroluk yatırım yapmayı planlıyoruz" diye konuştu.

Hedef 1.5 yılda 1000 yatak
Balyan ailesine ait Simon Kalfa binasını da Edin ailesi ve Milli Emlak'tan 20 yıllığına kiralayan grup ekim ayında burayı butik otele dönüştürecek. Baltacıoğlu, "Yılsonunda 130 oda kapasitesine sahip olacağız. Orjin Grup'un mülkleri bize sıçrama hamlesi yaratacak. 1.5 yılda 1000 yatak kapasitesine ulaşmayı hedefliyoruz" dedi.

40 bin $'a aldık, ayda 20 bin $ ciro yapıyor
Baltacıoğlu, Asmalımescit'te çalışanlarına konaklama tesisi yapma düşüncesiyle 1999'da 40 bin dolara bina aldıklarını daha sonra burayı apart daireye çevirmeye karar verdiklerini ve ayda 20 bin dolar ciro elde eder hale getirdiklerini kaydetti. Baltacıoğlu, "Bu bölgenin gelişimine çok inandık. Biz aldığımızda kimse buranın gelişeceğine inanmıyordu" dedi.

Times Meydanı'nda 2 ay Türkiye izlenecek
New York Kültür ve Tanıtma Ataşeliği, 8 Temmuz'dan itibaren ABD'nin en önemli turistik merkezi kabul edilen Times Meydanı'ndaki dev ekranda, Türkiye reklamına başladı. günde 2 milyon kişi tarafından ziyaret edilen Times Meydanı'ndaki One Times Square binasında temmuz ve ağustos boyunca, Türkiye tanıtım filmleri gösterilecek.

Macaristan'daki Türk operatör iflas etti
Macaristan'ın en büyük Türk tur operatörlerinden Karya Tur, iflas ettiğini açıkladı.Turizm pazarına 3 yıl önce giren şirketin iflası nedeniyle Antalya ve civarında tatil yapan 500'ü aşkın Macar turistin etkilendiği belirtildi. Şirketin turizm sigorta şirketinde 317 milyon forint (1,5 milyon dolar) teminatı bulunduğu öğrenildi.
Sabah-Dilek Taş

 

Konuyla ilgili basında yer alan diğer haberler...

The House Cafe otelci oldu, Prada'nın üstüne mekan kondurdu

2002 yılında Nişantaşı'nda bir apartman dairesinde kurdukları kafe ile yola başlayan, 8 yıl içinde biri Ankara'da 10'u İstanbul'da olmak üzere toplam 11 halkalı bir zincir haline gelen The House Cafe'nin ortakları Ramazan Üren, Ferit Baltacıoğlu ve Canan Özdemir, şimdi de markayı otelcilik sektörüne taşıyor. Doğu Avrupa'da faaliyet gösteren Privite Equity şirketi Kerten ve yatırımcı Alexandre Varlık ile ortak Ev Emlak A.Ş. isimli bir şirket kuran Üren, Baltacıoğlu ve Özdemir, 2011'de 200 odaya ulaşmayı, 2012'den sonra ise Ankara,  İzmir  gibi şehirlere açılmayı planlıyor.

APART'LARLA BAŞLADILAR
Prada'nın Nişantaşı'ndaki mağazasının üstünde açılan mekanın açılış toplantısında konuşan Ev Emlak'ın CEO'su Alexandre Varlık, şirketi  2007 yılında  kurduklarını belirterek, 'Otelden önce, The House Apart adı altında mobilyalı dairelerde otel hizmeti vererek kiralama sistemini uyguladık. 2010'da daha konforlu servis verebilmek amacıyla The House  Hotel açmaya karar verdik' diye konuştu. Nisanda Galatasaray'da,  ilk otellerini açtıklarını anlatan Varlık, 20 odalı otelin yüzde 80 doluluk çalıştığını, Nişantaşı'ndaki otelin ise henüz açılmadan yoğun taleple karşılandığını belirtti. Üçüncü otel ise yıl içinde Ortaköy'de planlanıyor.
Akşam-Şenay Büyükköşdere

 

`Sevgiliyle hoş gece´ tuttu, The House Hotel zinciri yola koyuldu    
 
 
Ünlü restoran zinciri The House Cafe´nin kurucularının Tünel, Nişantaşı, Cihangir ve Galatasaray´da başladıkları The House Apart sayısı 30´a ulaşınca otel zinciri kurmaya karar verdi. Çukurcuma´daki 200 yıllık Zenovitch Apartmanı´nda açılan The House Hotel´in ardından Nişantaşı´nda da aynı konseptteki The House Hotel devreye girdi.

İrlandalı ortak

The House Cafe´nin ortakları Ramazan Üren, Canan Özdemir, Ferit Baltacıoğlu ve Alexandre Varlık, The House Cafe´nin başarısını otel zincirine dönüştürmek için 2007´de Ev Emlak A.Ş´yi kurdu. Pazarda güçlenmek için İrlandalı Kerten Private Equity ile ortaklık yaptıklarına dikkat çeken Ev Emlak A.Ş. CEO´su Alexandre Varlık, "Otel zinciri oluşturmadan önce The House Apart adı altında mobilyalı dairelerde otel hizmeti vererek kiralama sistemi uyguladık. Cihangir, Galatasaray, Tünel ve Nişantaşı´nda 30 apart işletmeye başladık" dedi.

Sevgiliyle hoş gece

Apartlarda gecelik veya uzun süreli kalan müşterilerin çok memnun olduğunu vurgulayan Alexandre Varlık, "2010 Ocak´ta müşterilerimiz apart ile aynı konseptte ama daha konforlu servis verebilmek amacıyla İstanbul´da 3 adet The House Hotel açmaya karar verdik" diye konuştu. Ev Emlak A.Ş.´nin Yönetim Kurulu Başkanı Ferit Baltacıoğlu da, 10´u İstanbul´da kendilerine ait 1´i Ankara´da franchise olmak üzere toplam 11 The House Cafe açtıklarını belirterek, House Apart´tan House Hotel´e ilerleyen hikayeyi şöyle anlattı: "Beyoğlu´nun tarihi dokusunda lokasyonun dibe vurduğu yıllarda çok küçük fiyatlara apartmanlar satın almıştık. Şu andaki House Apart Tünel binasını 2000´lerin başında 40 bin lira gibi komik rakamlara satın alıp dekore ettiğimizde House Apart hikayesi başladı. Sadece A ve A plus grubunu kucaklamadık. 1000-1500 liraya çalışıp, sevgilisiyle eşiyle bir gece hoş zaman geçirmek isteyenleri kucaklıyoruz. Başarı devam edince otel tarafında bir hamle yapalım dedik. Ortaköy´deki The House Cafe´nin hemen üstündeki Simon Kalfa binasına da Anıtlar Kurulu´ndan iznini çıkardık. 2010 yılı içinde Ortaköy´ü de açmış olacağız. 30 tane tamamı boğaz ve Ortaköy camisini içeren manzaraya sahip dairemiz olacak."

Türkiye´nin `tutkulu´ büyüme potansiyeli var

İRLANDALI Kerten Private Equity´nin Direktörü Gabriela Kin, Türkiye´de çok tutkulu bir şekilde büyüme potansiyeli olduğuna inandıklarını söyledi. Türkiye´nin genç ve dinamik bir nüfusu olduğuna dikkat çeken Gabriela Kin, "Burada çok dinamik ve hızlı çalışma performansı gördüm. Buradaki çalışma tutkusunu Batı Avrupa´daki işletmelerin çoğunda göremiyorum. House Hotel ve House Apart´ta nasıl bir noktaya geldiklerin inanılmaz etkilendim" diye konuştu.

Yağmur yağmazsa Liz Hurley partiye katılacak

THE House Hotel Nişantaşı açıldığı haftasonuna yüzde 50 doluluk oranıyla girdi. Hafta sonu İstanbul sosyetesini buluşturacak 450 kişilik özel bir parti için Türkiye´ye gelmesi beklenen ünlü manken ve oyuncu Liz Hurley de The House Hotel Nişantaşı´nda hafta sonunu geçirmek için rezervasyon yaptırdı. Ancak otel yetkilileri aşırı yağış nedeniyle Liz Hurley´in rezervasyonunu iptal etmediğini ancak gelişinin de netlik kazanmadığını söyledi.
Hürriyet


 


Geri Dön