30 / 04 / 2024

Orman yangınını, paspasla söndürmeye çalıştılar!

Orman yangınını, paspasla söndürmeye çalıştılar!

Erzurum'da piknik yapan karı koca, bölgede gördükleri orman yangınını elleriyle ve araç paspasıyla söndürebilmek için seferber oldu. Erzurum'da çıkan orman yangınını bölgedeki piknikçiler, elleriyle ve paspasla söndürmeye çalıştı.




Eski havaalanı yolunda, Atatürk Üniversitesi'ne ait ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle otların tutuşmasıyla alevler çam ağaçlarına sıçradı.


Bölgeye yakın bir noktada piknik yapan vatandaşlardan Abdurrahman Binici, eşi ve çocuklarıyla yangının olduğu alana gelerek, alevlerin büyümesini engellemeye çalıştı.


Binici, araç paspası ve eliyle yangının etrafa yayılmasını engellemek için seferber oldu. Durumun yetkililere bildirilmesi üzerine, olay yerine polis ve itfaiye ekipleri geldi.


İtfaiye ekiplerince kontrol altına alınarak, söndürülen yangında bazı fidanlar ve çam ağaçları zarar gördü.


Abdurrahman Binici, AA muhabirine yaptığı açıklamada, piknik için bölgeye geldiklerini belirterek, "Çocuklar alanı gezerken, yangını görmüşler. Biz de eşimle koşarak geldik ve yangını söndürmeye çalıştık. Aracın paspasıyla yangının büyümesini önlemeye çalıştım. Hemen itfaiyeye haber verdim. Yangın büyümesin diye elimizden geleni yaptık" diye konuştu.


AA


Geri Dön