28 / 04 / 2024

Örnektepe ve Sütlüce Mahalleleri'nde dönüşüm başlıyor!

Örnektepe ve Sütlüce Mahalleleri'nde dönüşüm başlıyor!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında "Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol" dün imzalandı. Bu iki mahallede kentsel dönüşüm 2010'da başlamıştı.



Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi arasında "Örnektepe ve Sütlüce Mahallelerini Kapsayan Riskli Alanda Yürütülecek Uygulamalara İlişkin Protokol" dün imzalandı. 2 mahalledeki dönüşüm, Amplio firmasının Hilton Garden Inn Oteli inşası sırasında, 2010'da yaşanan toprak kayasıyla mahalledeki evlerin hasar görmesi üzerine başlamıştı. 295 yapı boşaltılmış mahalle için yapı yoğunluğu artırılarak Haliçenazır" projesi hazırlandı. 


Otel inşaatı nedeniyle hasar gören evlerin boşaltılmasının ardından Beyoğlu Belediyesi, bölgeyi kentsel dönüşüm kapsamına aldı. Dönüşüm projesini de evlere zarar - Vefçn otel inşaatını yapan Amplio üstlendi. 


Eyfel 2012'de bölge Bakanlar Kurulu kararıyla "riskli alan" ilan edildi. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı da bölge için imar planı değişikliğine gitti. 28 bin metrekarelik alanda 10'ar katlı'blokların inşa edileceği bölgenin Halıcıoğlu Okmeydanı caddesine bakan cephesi konut ve ticaret alanı olarak planlandı. Yapı yoğunluğu artırıldı. 


Güllüce: Kanunda revizyon gerekiyor' 


Proje için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Beyoğlu Belediyesi de kentsel dönüşüm projesi için ilk adımı dün attı. Gümüşsuyu'ndaki Park Bosphorus Otel'de gerçekleştirilen imza törenine katılan Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, kentsel dönüşümün bazı kısımlarının TOKİ, bazı kısımlarının da bakanlıkla bağlantıya geçmeden yapıldığını anlatarak bu yüzden bazı aksaklıklar yaşandığını söyledi. 


Güllüce "Bunları zaman içinde düzeltmeye çalışıyoruz. İmar Kanunu, yılların kanunudur. Ona rağmen bu kanunda bile revizyonlar gerekiyor" dedi. Güllüce, kentsel dönüşümde bakanlık olarak mahalle tarzını tercih ettiklerini belirtti. 


Cumhuriyet 


Geri Dön